USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Британія першою в Європі схвалила використання в кормах домашніх тварин лабораторного м'яса

18 Липня 2024 23:24
Велика Британія стала першою європейською країною, яка схвалила використання в кормах домашніх тварин м’яса, вирощеного в лабораторії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Британські регулятори дозволили використовувати курятину, вирощену з тваринних клітин, яку компанія Meatly, що вирощує м’ясо в лабораторіях, планує продавати виробникам.

Компанія своєю чергою заявила, що перші зразки її продукту надійдуть у продаж вже цього року. При цьому вона планує масштабувати виробництво свого продукту лише в найближчі три роки, щоб досягти промислових обсягів.

Наголошується, що цим рішенням регуляторів у Великій Британії не було дозволено вирощувати продукцію клітинного культивування для споживання людиною.

Читати ще: Сарана, папороть і штучне м'ясо: що їстимуть люди через 30 років

Вирощене в лабораторії м’ясо в деяких країнах викликає розбіжності.

Так, прихильники цієї ідеї вказують на переваги для навколишнього середовища та добробуту тварин, тоді як її критики стверджують, що воно дороге та може негативно вплинути на фермерів.

За даними дослідницької компанії Kantar, цього року в британських супермаркетах куплено 1,2 мільярда упаковок корму для домашніх тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus