USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.56 10.68

«Богородиця», що «зцілює» за гроші: в соцмережах розгорівся скандал. Серед потерпілих – лучанка

Сьогодні 17:08
У соцмережах розгорівся скандал через жінку, яка охрестила себе українською «Богородицею» та начебто здатна «зцілювати» тяжкохворих людей. У потерпілих, серед яких – і родичі поранених військовослужбовців, вона виманює гроші. Піддалася впливу так званої «Богородиці» й відома в Луцьку літераторка.

Про це в соцмережах написав український письменник і журналіст Богдан Логвиненко.

«Друзі, хтось із вас колись дізнався від мене про Ганну Фесун. Я писав кілька постів, які тоді дуже розлетілися, спершу про ларьок з какао на Контрактовій площі, потім допомагав їм з розголосом, коли ларьок несподівано вирішили знести. А потім і про справжню какаоварню – чудовий заклад на Подолі...

Йшов час, какаоварня несподівано закрилася, а Ганна, схоже, переспрямувала сили в інше захоплення і почала займатися дуже інакшим «бізнесом» – стала новою українською Деві Марія Христос і Почала Навертати Людей На Шлях Істинний», – інформував Богдан.
Люди в соцмережах звертають увагу, що Ганна збирає з «навернених» гроші і заганяє їх у борги.

«Уже кілька військових написали, що дружини їхніх побратимів, які перебувають у важкому стані, збирають не на ліки, а на «зцілення Богородицею», – зазначив Богдан Логвиненко.

Читати ще: Виманювали гроші, видаючи себе за голову Волинської ОВА: поліція викрила шахраїв

На сторінці Ганни Фесун вказано, що вона є «Богородицею» та «зцілює людей», «відроджує життя».
Як ідеться в наступному дописі Богдана Логвиненка, йому стало відомо про кількох постраждалих. Одна з них – письменниця та літагентка з Волині Анна Луцюк.

Багатьом знайомим Анна писала в особисті повідомлення з проханням позичити гроші на лікування коханого – нібито бійця Інтернаціонального легіону, німця на ім’я Дірк, який начебто був серйозно поранений на Херсонщині.
Про цю ситуацію й написав журналіст Богдан Логвиненко: «Виявилося, що не одна моя знайома постраждала від дій Ганни Фесун. Родичі іншої моєї колеги також прийшли в коментарі до допису і заявили, що їхня близька постраждала. І тут ще цікавіша історія. Оскільки родичі і знайомі вже консультувалися з поліцією, але справа не була почата, бо відсутні безпосередні постраждалі, що визнають себе такими, тож нічого не лишається, окрім розголосу.

Чоловіка на фото звуть Дірк. Він начебто, за легендою, боєць інтернаціонального легіону, який начебто в складі ІЛ брав участь в операції в Кринках, де начебто була застосована хімічна зброя і він після цього доїхав до Німеччини і почав лікування.

Власне там Дірк зробив спільне фото з потерпілою, що засвідчує єдиний їхній спільний знімок, на якому він зовсім не схожий на хворого, що отруєний газом. Тут треба відмітити, що потерпіла пише, що вона зустріла Дірка завдяки Ганні Фесун, а Ганна Фесун сьогодні заявила, що зустріла ще чотири роки тому спільних дітей Дірка та потерпілої (я теж не зразу зрозумів прикол, але йшлося про ще ненароджених дітей), тобто є всі підстави вважати, що цей Дірк був підісланий Ганною Фесун для ще більшого впливу на потерпілу. А потерпіла майстерно опрацьовувалася шахрайкою протягом як мінімум трьох років поспіль».
Анна Луцюк і Дірк
Анна Луцюк і Дірк
Читати ще: Познайомилась з військовим у Фейсбуці та видурила 25 тисяч: у Луцьку переселенку судять за шахрайство

Так звані ритуали Ганни Фесун – це типовий шлях тоталітарних сект з голодуванням і відсутністю сну впродовж кількох діб та гіпнотичним впливом, у якому «Богородиця» підпорядковує собі свою жертву, яка має згодом порвати всі контакти з колишнім світом та знайти свою Долю, яка також буде цілком керованою.

«Після зустрічі в Німеччині потерпіла повернулася до України, а зі сторінки цього німця вже почала писати людина, яка представилася донькою Дірка на ім’я Лілі. Вже незабаром лікарі начебто ввели його в кому, щоб підтримати його життя (ні лікарні, ні безпосередньо Дірка ніхто більше не бачив). Весь цей час потерпіла дізнається про стан Дірка від людини, яка начебто вела (до учора) його особисту фейсбук-сторінку. Дірка регулярно мають виводити з коми, але цей момент ніяк не настає, натомість потерпіла переконана, що його життя тримається на молитвах Фесун. Все це відбувається під впливом психологічних маніпуляцій із боку тієї, хто представляється Лілі, та пані Фесун. Я та багато моїх друзів, не розбираючись у деталях, донатили на збір на підтримку життя близького нашої знайомої, але фактично також стали потерпілими в цій піраміді духопоклоніння», – поділився Богдан Логвиненко.

Читати ще: Куди пішли тисячі доларів, які волиняни збирали на лікування онкохворого лучанина Дарія

За його словами, вдалося встановити, що жодного допису про збір коштів на підтримку життя Дірка німецькою мовою немає, як і повідомлення від Інтернаціонального легіону про такого німецького добровольця в Україні. До того ж, саме фото Дірка на фоні прапора і вибуху виглядає щонайменш підозріло, наче створене за допомогою фотошопу чи штучного інтелекту.

«Виглядає на хорошу, сплановану операцію з видурювання коштів, психологічного підпорядкування довірливої жертви та цинічного шахрайства. Сподіваюся, розголосу буде достатньо і тут усе деталізовано і доказово, аби цим нарешті почали цікавитися правоохоронні органи або спецслужби», – резюмував журналіст.

Зазначимо, що про «Богородицю» ЗМІ писали ще у 2021 році. Видання «Вільне слово» знайшло у Фесун борги за кредитами і зробило висновок, що жінка – шахрайка, яка заробляє на інших. На той час Фесун у соцмережах активно запрошувала аудиторію долучатися до ритуалів «коло життя», де обіцяла «глибинне зцілення родів, родин, чоловіків, жінок, дітей».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Людмила Показати IP Сьогодні 17:35
Шахрайки ці Ганни, спекулюють на співчутті і довірі нашого суспільства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus