USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Познайомилась з військовим у Фейсбуці та видурила 25 тисяч: у Луцьку переселенку судять за шахрайство

Сьогодні 20:18
Раніше судимих переселенців із Луганської області Вероніку та Євгена судили у Луцьку за шахрайство. Луцький міськрайонний суд присудив обом по три роки в’язниці. Проте строк збільшили, приєднавши невідбуте покарання за попередні злочини.

Зловмисники із вироком незгідні і подали апеляцію, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Нині Вероніка та Євген перебувають у різних слідчих ізоляторах. Вона – у Луцькому СІЗО, він – у Рівненському.

На переконання слідчих, у шахрайській справі зловмисники діяли у змові.

Як стало відомо, Вероніка у Фейсбуці познайомилась з військовим, кілька місяців з ним спілкувалася, а в результаті видурила гроші.

Жінка засвідчила у суді, що спілкувалася з військовослужбовцем упродовж березня-червня 2023 року. У подальшому вона придумала історію, що проживає у Сумах та планує приїхати до нього туди, де він служив, а потім лікувався. Тож вона просила у залицяльника вона кошти на дорогу. Чоловік тричі переводив на картку гроші – 5000 грн та двічі по 2000 грн.

Картка ж була оформлена на чоловіка жінки Євгена. Зі слів шахрайки, вона казала йому, що мають прийти гроші, а от в який спосіб їх отримала, то нібито не пам’ятає, чи обговорювала це з благовірним.

Також Вероніка зазначила, що постраждалий неодноразово перераховував гроші з власної ініціативи, а також за те, що вона переглядала його заборонені відео. Як додала, збитки залицяльнику не відшкодовувала.
У суді першої інстанції жінка визнала вину, запевняла, що розкаялась, і просила суворо не карати. До слова, в її житті це не перша кримінальна справа. Переселенка неодноразово була судима – ще у 2011 потрапила у в’язницю за розбій на Луганщині, потім фігурувала у крадіжці. А в 2021 році «засвітилась» на Хмельниччині: отримали два роки тюрми за шахрайство.

Торік же її судили вже у Львові та Луцьку – теж за шахрайство.

Її спільника Євгена також раніше судили за аналогічний злочин. Зі слів правоохоронців, то була схема з телефонними дзвінками «Ваш родич у біді». Проте в нинішній історії Євген вину не визнає.

«Що я хотів? Стаття передбачає до трьох років ув’язнення, а мені чомусь дали чотири роки», – повідомив Євген по відеозв’язку під час судового засідання.

Що цікаво, сам постраждалий військовий не наполягав, аби його нову знайому та її чоловіка суворо карали.

«Під час спілкування з обвинуваченою постраждалий неодноразово, на її прохання, під приводом нібито необхідності оплати нею комунальних послуг, повернення боргу, придбання продуктів та, зрештою, на дорогу (оскільки вона вже двічі казала, що зібралась їхати до нього) з червня по серпень 2023 року перерахував останній на надані нею банківські картки загалом 25 тисяч гривень», – йдеться у матеріалах справи.

Нині спільнику Вероніки призначили адвоката, тож поки судове засідання перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus