USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Більш як пів сотні країн підтримали Україну у зв'язку з засіданням Радбезу ООН, яке скликала Росія

Сьогодні 19:30
Росія скликала 16 липня Радбез ООН з питань багатостороннього співробітництва, аби відвернути увагу міжнародної спільноти від кричущих порушень Москвою Статуту ООН та її зловживань у Раді Безпеки.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це йдеться в заяві більш як півсотні країн, у тому числі України, яку зачитав перед засіданням РБ український постпред при ООН Сергій Кислиця.

Автори заяви вкотре засуджують агресію Російської Федерації проти України і підтверджують непохитну підтримку політичної незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і закликають РФ вивести свої війська з української території.

«У справжньому дусі багатостороннього та міжнародного співробітництва ми підтримуємо міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення миру відповідно до міжнародного права, як це було представлено на Саміті з питань миру в Україні, що відбувся у Швейцарії», – йдеться в заяві.

Також країни, що підписали заяву, в якій засуджують пряму військову підтримку, яку надають Росії КНДР у порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, а також Іран. Вказано, що Білорусь продовжує надавати свою територію та інфраструктуру в розпорядження Росії.

Читати ще: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про ядерну безпеку України

«Ми закликаємо всі держави-члени ООН, які надають матеріальну підтримку воєнним зусиллям Росії, у тому числі матеріали подвійного призначення, такі як компоненти зброї, обладнання та сировина, припинити будь-яку матеріальну й політичну підтримку воєнних зусиль Росії», – ідеться в заяві.

Документ вітає нещодавнє ухвалення резолюції Генасамблеї ООН «Безпека та захищеність ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку атомну електростанцію» та підтверджує нагальну вимогу до РФ вивести свій військовий та інший несанкціонований персонал із ЗАЕС і негайно повернути станцію під повний контроль України для забезпечення її безпечної та надійної експлуатації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus