USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.50 10.65

Біля Сицилії затонула яхта з 22 людьми. Серед зниклих безвісти – британський мільярдер

Сьогодні 10:02
Біля узбережжя Сицилії під час сильного шторму затонула суперяхта з 22 людьми на борту. Більшість з них врятували, серед зниклих безвісти – британський мільярдер Майк Лінч.

Про це пишуть The Guardian, Sky News та BBC, передає Бабель.

56-метровий вітрильник Bayesian вийшов із сицилійського порту Мілаццо 14 серпня і востаннє його фіксували на схід від Палермо в неділю ввечері з навігаційним статусом «на якорі». За даними медіа, судно потрапило в смерч.

Місцеві рибалки бачили сигнальну ракету, яку нібито запустили із судна, а пізніше помітили «розкидані залишки вітрильника, що плавали у воді».
На борту вітрильника було 22 людини, 15 з них врятувала берегова охорона. Одного з пасажирів знайшли мертвим, ще шестеро наразі вважаються безвісти зниклими.

Читати ще: Знову? У США мільярдер та дослідник планують зануритися на субмарині до затонулого «Титаніка»

Серед зниклих безвісти – технологічний магнат Майк Лінч, який і володіє судном. Він співзасновник Autonomy – фірми з розробки програмного забезпечення.

У 2006 році він був нагороджений Орденом Британської імперії за заслуги у сфері підприємництва, а у 2011 році був призначений членом науково-технічної ради при тодішньому премʼєр-міністрі Девіді Кемероні. У 2008 році його обрали членом Королівської інженерної академії, а у 2014 році – членом Королівського товариства.

Лінч також фігурував у справі про шахрайство, яка стосувалася купівлі Autonomy компанією Hewlett-Packard за $11,1 мільярда, однак у червні цього року з нього зняли всі звинувачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus