USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Знову? У США мільярдер та дослідник планують зануритися на субмарині до затонулого «Титаніка»

29 Травня 2024 23:00
Американський мільярдер та дослідник глибоководних просторів планують здійснити подорож на підводному човні до «Титаніка», який затонув в Атлантичному океані у 1912 році.

Магнат у сфері елітної нерухомості Ларрі Коннор і співзасновник компанії Triton Submarines Патрік Лейхі хочуть спуститися на глибину близько 3,8 тисячі метрів, щоб побачити і дослідити затонулий корабель, повідомляють BBC та The New York Times.

Минулого року компанія OceanGate вже намагалася доставити 5 людей до сумнозвісного корабля, але субмарина вибухнула і всі пасажири загинули.

Але шукачі пригод все одно хочуть побачити уламки «Титаніка» на власні очі, тому Коннор і Лейхі зважилися на власну експедицію.

Компанія Triton Submarines, яку заснував дослідник океану і дайвер Патрік Лейхі, спроєктувала нову субмарину з акриловим корпусом Triton 4000/2 Abyssal Explorer.

Читати ще: Помер актор Бернард Гілл, який грав у «Титаніку» і «Володарі перснів»

74-річний Ларрі Коннор заявив, що подорож відбудеться лише після того, як підводний човен буде повністю сертифікований і протестований.

Судно, яке чоловіки планують використовувати, зможе безпечно занурюватись на глибину 4 тисячі метрів.

Водночас підводний човен Titan компанії OceanGate, побудований з вуглецевого волокна, сертифікували лише на занурення до 1,3 тисячі метрів – це набагато менше за глибину, де лежать уламки «Титаніка».

Нагадаємо, субмарина OceanGate вибухнула у червні 2023 року, а пошуки уламків та загиблих тривали 5 днів.

На борту загинули 61-річний гендиректор OceanGate Стоктон Раш, 48-річний британсько-пакистанський бізнесмен Шахзада Давуд і його 19-річний син Сулеман, 48-річний британський бізнесмен Геміш Гардінг, а також 77-річний колишній водолаз французького флоту Поль-Анрі Наржоле.

Після трагедії уряд США звернувся до суду, щоб отримати контроль над «Титаніком» та фільтрувати експедиції до затонулого лайнера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus