USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

Авто їдуть зі швидкістю 5 км/год: неподалік Луцька просять відремонтувати аварійну дорогу

22 Серпня 2024 21:43
Мешканці найбільшого на Волині дачного масиву «Веснянка», що біля Ківерців, висловлюють занепокоєння критичним станом дороги. Цей масив нараховує 1244 активних членів.

Відповідну петицію до Волинської обласної ради зареєструвала Аліна Річкова.

«На ділянках доїзду до села Веснянка зі сторони Ківерців (близько два кілометри) і до масиву «Веснянка» зі сторони села (близько половини кілометра) стан дорожного покриття є критичним і небезпечним для проїзду, особливо в дощову погоду і темну пору доби. На асфальтованому покритті наявні вибоїни, глибина яких перевищує шість сантиметрів.

Щоб оминати вибоїни, водіям доводиться рухатися по зустрічній смузі, пересікати межу лісосмуги, вздовж якої часто рухаються пішоходи, для яких не прокладено тротуару. Відволікаючись на оминання небезпечних ділянок, водій може не помітити пішохода, велосипедиста або тварину, різко виїхати на зустрічну смугу, не побачивши транспортий засіб, що рухається в тій полосі. Неодноразово на цих ділянках було помічено водіїв, бортуючих колеса», – вказала авторка петиції

Читати ще: У волинських селах планують відремонтувати дороги. Де саме

За її словами, мешканці села та дачного масиву «Веснянка» через критичний стан дорожнього покриття несуть фінансові втрати та мають інші незручності, а саме:

- потенційні покупці дачних ділянок масиву, що розташовані в мальовничому місці області, побачивши стан дороги, по якій швидше 5 км/год їхати неможливо, відмовляються від купівлі або занижують ціну на нерухомість, що не дає можливості нормально розвиватися масиву;

- витрати на ремонт і запчастини несуть власники маршрутних таксі 107, що регулярно курсують у напрямку масиву;

- пасажири несуть втрати, бо змушені їздити на старих автобусах, зокрема радянського виробництва;

- мешканці та працівники підприємств, що пересуваються цими дорогами, змушені регулярно ремонтувати транспортні засоби.

Аліна Річкова наголосила: згадані дороги до дачного масиву «Веснянка» давно потребують капітального ремонту.

Відзначимо: щоб Волинська обласна рада розглянула петицію, за місяць вона має зібрати тисячу підписів. Підтримати пропозицію Аліни Річкової можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus