USD 40.60 40.90
  • USD 40.60 40.90
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Австрія, Угорщина та Чехія створили у Європарламенті ультраправий блок

30 Червня 2024 15:25
Націоналістичні партії з Австрії, Угорщини та Чехії, які перемогли на виборах до Європарламенту, сформували новий ультраправий блок «Патріоти Європи».

Про це пише Бабель з посиланням на Euronews.

Премʼєр-міністр Угорщини з національної партії «Фідес» Віктор Орбан, член австрійської національної ради з Австрійської партії свободи Герберт Кікль і експремʼєр Чехії з «Дії незадоволених громадян 2011» Андрей Бабіш підписали маніфест нового блоку.

«Наша мета – стати найсильнішою правою групою в європейській політиці», – написав Орбан.

Усі три партії – засновники блоку – проросійські, жодна з них не підтримує Україну у війні з Росією. Їхні лідери теж відомі своєю прихильністю до РФ.

«Ми віддамо перевагу національному суверенітету перед федералізмом, свободі перед порядками і миру перед війною», – додав Андрей Бабіш.

Читати ще: В Орбана вимагають визнати усе Закарпаття «традиційно угорським»

Під час виборів до Європарламенту правляча партія Угорщини «Фідес» на чолі з Віктором Орбаном показала найгірший результат за всю історію участі – 44,52% проти традиційних 50%+. «Фідес» отримає 11 мандатів у Європарламенті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 1 Липня 2024 02:09
якийсь нонсенс: підтримують рф у її війні з Україною, та не бажають бачити її сусідкою в майбутньому..скоріше всього, відробляють рос. кошти..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus