USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Армія РФ зазнала у травні найбільших втрат від початку війни, – британська розвідка

31 Травня 2024 14:50
У травні середньодобова кількість втрат серед особового складу російської армії була найбільшою від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі X, передає Укрінформ.

У британській розвідці зазначають, що загальна кількість втрат російської армії убитими і пораненими від початку війни проти України, ймовірно, сягнула 500 тисяч. У травні середній показник втрат російського особового складу становив понад 1200 осіб на день і є найвищим від початку повномасштабного вторгнення.

«Високий рівень втрат, найімовірніше, є відображенням триваючого виснажливого наступу Росії, який ведеться на широкому фронті», – вважають аналітики.

Читати ще: Німеччина дозволила Україні використовувати надану зброю по цілях у РФ

На їхню думку, дуже ймовірно, що більшість російських військ отримують лише обмежену підготовку і не здатні проводити складні наступальні операції. Як наслідок, Росія використовує невеликі, але витратні хвильові атаки, намагаючись послабити українську оборону. Водночас Росія продовжує набирати додаткові сили.

«Однак необхідність постійного поповнення особового складу на передовій майже напевно обмежуватиме здатність Росії створювати підрозділи із більш високим потенціалом», – вважають у британській розвідці.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 31 травня 2024 року становлять близько 507 тисяч 650 осіб, зокрема 1390 осіб за минулу добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Abrams 12:0 Показати IP 31 Травня 2024 15:37
По перше :у цих брехунiв правди ноль, одна пропаганда. А ви зрозумiйте нас цiкавлять втрати нашi,а не 32000.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus