USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Vodafone про нові вимоги безперебійного живлення мереж зв'язку: вони доволі складні

Сьогодні 12:21
Vodafone Україна оцінює нові вимоги забезпечення альтернативного живлення станцій зв’язку від Держспецзв’язку як «доволі складні».

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми отримали розпорядження (згідно з яким оператори мобільного зв’язку мають забезпечити джерелами альтернативного живлення 60% базових станцій до 1 жовтня та 100% до 1 лютого 2025 року), зараз вивчаємо детально й оцінюємо наші можливості. Уже зараз можна сказати, що вимоги, поставлені перед операторами, доволі складні», – повідомили у пресслужбі мобільного оператора.

Читати ще: Мобільних операторів зобов’язали збільшити роботу мереж в умовах блекауту із 4 до 10 годин

У компанії зазначили, що продовжують робити все можливе для підвищення енергоефективності своєї мережі та забезпечення зв’язком якомога більшої кількості українців.

У 2024 році компанія збільшила вдвічі обсяг інвестицій у закупівлю акумуляторів, генераторів, палива та супутнього обладнання, повідомили в компанії.

Крім того, протягом останніх двох років проводиться встановлення батарей нового, літій-ферумного типу (LiFeРO4). Як пояснили в компанії, такі батареї набагато краще пристосовані до важких умов експлуатації під час частих і тривалих вимкнень електропостачання і здатні забезпечувати в 13 разів більше циклів зарядки.

«У 2024 році Vodafone вже встановив і запланував до монтажу 83,4 тис. одиниць (20850 48V по 100 А*год) таких батарей. Це в 1,5 раза більше ємності, ніж було на мережі на початок року. Загальні інвестиції компанії в енергостійкість мережі у 2022-2024 роках перевищать 674 млн грн», – повідомили у пресслужбі ПрАТ «ВФ Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP Сьогодні 13:00
Зараз знову мобільні оператори піднімуть тарифи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus