USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Мобільних операторів зобов’язали збільшити роботу мереж в умовах блекауту із 4 до 10 годин

Сьогодні 18:11
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації зобов’язала мобільних операторів до 1 лютого 2025 року забезпечити роботу мереж під час планового, аварійного або вимушеного відключення електропостачання упродовж 10 годин.

Відповідне розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) оприлюднено на сайті Держспецзв’язку, передає Укрінформ.

Так, згідно з розпорядженням, доступність послуг мобільного зв’язку протягом 10 годин відсутності електропостачання до 1 жовтня 2024 року мають забезпечити 60% базових станцій мобільного зв’язку, розташованих у межах кожної області; до 1 листопада 2024 року – 70% базових станцій, до 1 грудня 2024 року – 80% базових станцій.

До 1 лютого 2025 року 100% базових станцій мобільного зв’язку (крім мікро базових станцій) мають забезпечувати доступність послуг мобільного зв’ язку протягом 10 годин відсутності електропостачання інфраструктури електронних комунікаційних мереж.

Раніше передбачалося, що до 1 липня 2025 року не менше 75% базових станцій мають забезпечити надання мобільного зв’язку в умовах блекауту упродовж чотирьох годин.

Як повідомляли, 22 травня 2024 року Верховна Рада ухвалила закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом. 18 червня Президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Документ забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна–ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах ЄС у режимі «Роумінг як удома» (RLAH).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP Сьогодні 18:28
Тобто в майбутньому не виключені блекаути по 10 годин? Бо інакше навіщо така вимога до операторів? Відчуваю, що взимку буде весело.
Андрій Показати IP Сьогодні 19:49
О виявляється все просто постанову приняли і мобільні оператори будуть надавати послугу у випадку блекаута не менше 10 годин а може таку ж постанову приймуть щоб і світло було а що раз одним прокатить постанова то іншим чому ні....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus