USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Rheinmetall домовився з Україною про спільне виробництво БМП Lynx

12 Червня 2024 19:02
Німецький збройовий концерн Rheinmetall домовився з Україною про спільне виробництво бойових броньованих машин Lynx.

«Уже цього року ми випустимо першу Lynx», – повідомив виданню Handelsblatt український міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на полях конференції з відновлення України в Берліні, передає Бабель.

При цьому ні він, ні керівник Rheinmetall Армін Паппергер не надали жодної конкретної інформації про місце розташування виробництва, пославшись на питання безпеки.

Читати ще: Rheinmetall планує виготовити перші бронемашини в Україні у 2024 році

Україна зараз стрімко розширює власну промисловість зброї та техніки за допомогою іноземних партнерів, щоб у майбутньому стати менш залежною від імпорту озброєнь. Центральне місце тут посідає державна збройова компанія «Укроборонпром», з якою Rheinmetall заснувала кілька спільних підприємств. Партнери 10 червня 2024 року повідомили, що ввели в експлуатацію цех, у якому ремонтуватимуть пошкоджену в боях техніку.

Це прискорить відновлення бойових машин та повернення їх на передову. ЗСУ мають на озброєнні від Rheinmetall БМП Marder, машини Wiesel, БМП Puma і Lynx, зенітні артилерійські комплекси Skynex і танки Leopard 2 різних модифікацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus