USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

400$ для судді: волинського адвоката судять за шахрайство

9 Липня 2024 20:41
Волинського адвоката визнали винним у зловживанні впливом та шахрайстві. Мовляв, він зажадав від клієнта 400 доларів, щоб передати нововолинському судді, аби той повернув чоловікові його автомобіль. Адвокату присудили два роки ув’язнення, але від відбування покарання звільнили, бо закінчилися строки давності.

Останній подав апеляцію, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Події, після яких захисник став обвинуваченим, сталися в грудні 2020 року. Тоді адвокат захищав водія, який фігурував у ДТП. Автівку керманича забрали на штрафмайданчик. Адвокат став підбурювати свого клієнта дати йому 400 доларів для судді, вказано у вироку.

«Перебуваючи в приміщенні свого офісу, діючи умисно та протиправно, в черговий раз шляхом умовлянь схилив передати йому 400 доларів в якості неправомірної вигоди судді Нововолинського міського суду за прийняття ним рішення про скасування арешту та повернення вилученого транспортного засобу Opel Astra. Зважаючи на систематичні умовляння, у вказаний час та в зазначеному місці передав 400 доларів в якості неправомірної вигоди для судді», – вказано в матеріалах справи.

Того ж дня до адвоката нагрянули правоохоронці. Його звинуватили в тому, що сам заволодів коштами, шахрайським способом обманув клієнта, увійшов до нього в довіру і схилив до передачі грошей. Мовляв, реального наміру віддати гроші судді він не мав.
Читати ще: Адвокат порадив дати п’ять тисяч: судили луцького підприємця, який збив дівчину на пішохідному переході

Адвоката довго судили, засідання неодноразово відкладали, аж уже закінчилися строки давності. Підсудний адвокат запевняв, що він не винен, клієнта не підбурював і не обманював. Мовляв, 400 доларів – це гроші від його клієнта для потерпілого у ДТП.

«400 доларів мав намір дати потерпілому на засіданні, а якби останній не погодився, то за згодою ці кошти були б зараховані в рахунок гонорару. Поза судовим засіданням не мав наміру зустрічатися з суддею», – вказано в матеріалах справи.

Телефонні розмови та інші докази, на думку Турійського райсуду, демонструють зворотне. Суддя вважає, що адвокат хотів шляхом обману заволодіти чужим майном. Чи так це, ще мають з’ясувати в апеляції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А насправді так ! Показати IP 9 Липня 2024 22:09
Суддя: "Ух, пронесло !".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus