USD 40.70 41.00
  • USD 40.70 41.00
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Адвокат порадив дати п’ять тисяч: судили луцького підприємця, який збив дівчину на пішохідному переході

1 Липня 2024 17:09
Луцький підприємець збив дівчину на пішохідному переході. Після того як отримав 3,5 року тюрми, чоловік швидко знайшов гроші, компенсувавши потерпілій понад 400 тисяч гривень моральної шкоди. Аварія сталася в жовтні минулого року у Луцьку на вулиці Рівненській.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік їхав на Toyota Camry зі швидкістю 50 км/год, а Тетяна переходила дорогу на пішохідному переході. Дівчина отримала численні травми, які були небезпечними для життя. До аварії вона займалася танцями.

Водій-підприємець в апеляції просив пробачення. Як зазначав, із дівчиною та її батьками примирився. Мовляв, раніше йому неабияк нашкодив адвокат.

«Під час лікування я допомагав Тетяні, спілкувався з її батьками й лікарями. Регулярно оплачував на прохання матері лікування. Попросив вибачення, щиро покаявся перед ними за те, що я скоїв. Також попросив вибачення за дії та слова свого захисника, який був у мене в суді першої інстанції. Його позиція зовсім не збігалася з моєю», – розповів на суді обвинувачений Сергій.

Читати ще: Судили батька чотирьох дітей, який біля Луцька збив дівчину на пішохідному переході

Колишній адвокат радив дати потерпілій лише п'ять тисяч. Нинішній захисник, своєю чергою, зауважив: підсудний виплатив Тетяні навіть більшу суму, ніж призначив суд.

«Суд першої інстанції стягнув 395 тисяч, а мій підзахисний відшкодував 445, а також витрати на правову допомогу», – твердив захисник обвинуваченого Андрій Карпук.

В апеляції дівчина просила дати винуватцю ДТП іспитовий строк. До того ж, у нього на утриманні малолітня хвора дитина. Сам підсудний – власник приватної фірми, працює там водієм.

«Я мала образу на обвинуваченого, адже він не розкаявся до того, не просив у мене вибачення і не намагався навіть зі мною зустрітися, щоби поговорити. Після того таки зустрілися. Він пояснив, що це все спровокував його адвокат. Той порадив заплатити буквально п’ять тисяч, і це було б уже пом’якшенням. А обвинувачений йому довірився», – зауважила потерпіла Тетяна Теплякова.

Читати ще: Збив жінку поза пішохідним переходом: луцький водій заплатить понад 210 тисяч компенсації

У суді першої інстанції тодішній адвокат лучанина пробував звинуватити в ДТП саму ж дівчину.

«Під час досудових дебатів адвокат фактично звинуватив мою довірительку в тому, що вона винна у цій ДТП, оскільки, коли дійшла до середини проїзної частини, не зупинилась і не подивилася вправо», – відзначив представник потерпілої Анатолій Бакаєвич.

Після вироку й реального тюремного покарання чоловік змінив адвоката, зустрівся із сім’єю потерпілої дівчини. Їм вдалося примиритися. Претензій до винуватця ДТП не було. Але в щирість каяття бізнесмена неохоче вірила прокурор.

«Упродовж усього цього часу обвинувачений відшкодував лише незначну суму з тієї, яку бажала отримати потерпіла. Можливо, думка адвоката й мала вплив на формування думки самого обвинуваченого, однак вона не є вирішальною. Ніщо не позбавляло можливості відшкодувати збитки впродовж судового розгляду. Той факт, що впродовж 30 днів після ухвали вироку одразу ж було відшкодовано значну суму, свідчить, на мою думку, лише про намір уникнути реального покарання», – переконувала прокурор Ольга Клок.

Читати ще: Заснув за кермом і в'їхав у блокпост біля Луцька: як покарали винуватця ДТП з постраждалими

Чоловік запевняв: бажання допомогти потерпілій у нього було одразу. Просто адвокат збив із пантелику. Тепер же має намір узяти на свої плечі реабілітацію дівчини.

«Зобов’язуюся в подальшому допомагати Тані, підтримувати її фінансово, робити все можливе для її одужання», – акцентував обвинувачений Сергій.

У підсумку колегія суддів призначила чоловікові півтора року іспитового строку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus