USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

170 волинян померли від COVID-19 у грудні. Зараз хворіють понад 3 тис. осіб

23 Грудня 2021 14:41
Нині понад три тисячі волинян хворіють на коронавірус. Із початку грудня в області на COVID-19 хворіли близько 11 тисяч людей. За цей місяць померли 170 волинян.

Заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська під час брифінгу в ОДА розповіла, що епідемічна ситуація в області стабілізується.

«Уперше ми за всіма шістьма індикаторними показниками не маємо перевищень, але показник виявлення нових випадків інфікування повинен ще принаймні кілька днів залишатися на цьому ж рівні – нижче 20%. Після цього нашу область рішенням комісії ТЕБ та НС можуть вивести з червоної зони», – сказала вона.

Читати ще: Волинь скоро може вийти з червоної зони

Лариса Дудковська інформувала, що на сьогодні завантаженість ліжок із киснем коливається від 25 до 28% при нормативі у 65%. Рівень госпіталізації – 38 на 100 тисяч населення при нормативному 60 на 100 тисяч населення. Динаміка рівня госпіталізації – 0,8% при нормативному не більше 50%. Щодня виявляють 200-400 нових випадків. 95% захворілих не були вакциновані.

«Із кінця листопада кількість одужалих волиняни перевищує кількість зареєстрованих нових випадків. На сьогодні нараховується 3013 активних випадків хвороби, а із початку грудня їх було 11 тисяч, тобто простежується зниження майже у чотири рази. На жаль, коронавірус забрав життя 2148 волинян, за останню добу померли чотири особи. Але показник летальності також стабілізується. Найвищим він був у листопаді, коли померли 456 осіб, та жовтні (462 смерті). Із початку грудня в області померли 170 людей», – розказала вона.

Як нагадала, новий штам Омікрон уже виявили в Україні. Попередні дані свідчать про те, що він поширюється значно швидше за всі інші відомі штами коронавірусу. Наразі випадки хвороби, викликані цим збудником, підтверджено в понад 90 країнах. Захворюваність, викликана новим штамом, не має незвичних симптомів, але є більше випадків безсимптомного перебігу.

«Україна має змогу самостійно виявляти збудники цього штаму коронавірусу. Зокрема, всі зразки від хворих, які поступили із так званих кластерних районів, будуть піддаватися тестуванню… Прогнози на наступний рік у зв’язку з поширенням Омікрону не є зовсім втішним, тому що можливі і нові спалахи, і нові хвилі захворювання. Тому нагадаю, що вакцинація – це найбільш надійний спосіб уберегтися від важкого перебігу хвороби», – акцентувала Лариса Дудковська.

Нагадаємо, вже з січня наступного року українці та волиняни зокрема зможуть отримати щеплення так званою бустерною зоною. Це стосується насамперед людей із пониженим імунітетом, медиків і працівників соціальних закладів. А із 16 січня невакцинованих медичних працівників відсторонятимуть від роботи без збереження заробітної плати.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus