USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Волинь скоро може вийти з червоної зони

23 Грудня 2021 12:19
У Волинській області зафіксовано спад виявлення нових випадків захворювання на коронавірус. Якщо така тенденція протримається ще пару днів, питання виходу регіону з червоної зони епіднебезпеки можуть розглянути на державній комісії ТЕБ та НС.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук під час брифінгу в ОДА розповіла, що на Волині впали показники виявлення нових випадків коронавірусної хвороби, що дозволяє розглядати питання виходу регіону з червоної зони епідемічної небезпеки поширення захворювання на державній комісії ТЕБ та НС.

«Але для цього потрібно ще протягом як мінімум двох днів мати показники виявлення хвороби нижчі, ніж 20%. Сьогодні в нас 18,1%. Ситуація з коронавірсною хворобою на Волині є ще напруженою. Виявлено 221 новий випадок. Лідирує Луцький район, де виявлено 141 випадок. Але ще раз наголошу, що виявлення інфекції впало нижче 20%. Це нас дуже тішить», – сказала вона.

На стаціонарному лікуванні перебувають 619 пацієнтів, зокрема 492 із підтвердженим діагнозом, решта – з підозрою на коронавірус. 68 пацієнтів перебувають у реанімації, 25 – на ШВЛ.

«Завантаженість ліжок становить 24,6%. Надалі працюють 22 заклади: 19 основних і три резервних. Надалі проводиться закупівля і медикаментів, і кисню для того, щоб надати медичну допомогу всім пацієнтам, які цього потребуватимуть», – наголосила Людмила Тимощук.

Додала, що протягом тижня в області простежується тенденція, коли більша кількість осіб виписується із лікарні, ніж поступають.

Нагадаємо, як анонсував міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, найближчим часом Волинська область може вийти з червоної зони. Це відбудеться за умови зниження коефіцієнту виявлених позитивних випадків коронавірусної хвороби.

Наразі в Україні тільки Волинська та Запорізька області не виконують умови виходу із червоного рівня епідеміологічної безпеки.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
не треба! Показати IP 23 Грудня 2021 14:15
тримайте червону зону до кінця опалювального сезону!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus