USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

139 ветеранів з усієї України змагалися на Strong Spirit’s Games у Буковелі

Сьогодні 22:33
14 вересня 2024 року в ТК «Буковель» ГО «Федерація стронгмену України» спільно з Міністерством у справах ветеранів України та за партнерства ТК «Буковель» провели Національний відбір ветеранів війни до міжнародних змагань «Strong Spirit’s Games».

У заході взяли участь 139 ветеранів з 20 регіонів України.

Захід відвідали: заступник у справах ветеранів України Наталія Калмикова, заступниця міністра у справах ветеранів України Руслана Величко-Трифонюк, почесний президент ФСУ, народний депутат України Василь Вірастюк та представники Івано-Франківської ОВА.

«Спорт – найкращий засіб та інструмент для ресоціалізація ветерана у цивільне життя. І ми вдячні ТК Буковель за підтримку генеральним партнерством таких важливих для суспільства ініціатив», – зазначив Президент федерації стронгмену Сергій Конюшок.
Спортсмени змагалися у адаптивних видах спорту: жим штанги лежачи (на максимум та на рази), веслування на тренажері (100 м та 100 сек), ривок гирі, ейрбайк 50 ккал.

Також сьогодні встановив рекорд з веслування 100 сек – 610 м – київський спортсмен-ветеран Сергій Стратійчук.

Як зазначив учасник змагань, ветеран Ілля Гайдук, такі змагання надважливі. Ідучи до результату, тренуючись в колі однодумців ветерани мають вагому підтримку, життя набуває сенсу.

Читати ще: Чому важливо відпочивати біля гірської води Карпат?

За підсумками цього відбору, комісія визначить 50 учасників національної збірної і це найбільша кількість українських ветеранів, які прийматимуть участь у міжнародних змаганнях.

Федерація за сприяння та підтримки Міністерства ветеранів та партнерів, вперше в історії, організовує міжнародні змагання для ветеранів війни Strong Spirit’s Games, які відбудуться 11-13 жовтня у Мадриді, в рамках фестиваля Арнольда Шварценеггера.

Україна буде ініціатором цих змагань на міжнародному рівні та запросить до участі ветеранів із країн НАТО – це стратегічний поступ розвитку галузі спортивної реабілітації ветеранів війни в Україні та світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus