USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.50 10.65

Чому важливо відпочивати біля гірської води Карпат?

Сьогодні 07:14
Чиста гірська вода – це унікальне джерело відновлення та позитивного впливу на самопочуття. Дихається у Карпатах вільніше, адже водні маси випаровують вологу, зменшуючи рівень забруднення і створюють більш свіжий клімат.

Позитивний вплив перебування біля води доводять і вчені у дослідженні Оксфордського університету «Blue care: a systematic review of blue space interventions for health and wellbeing» 2020 року, передає ТСН.

Виявляється, всім нам конче треба хоча б іноді проводити час біля гірських водойм. І ось чому.

Психологічний та емоційний добробут

Гірські потоки надають сил і допомагають підтримувати рівень енергії навіть своїм приємним дзюрчанням – ви просто заплющуєте очі та одразу відчуваєте спокій. Саме тому вигляд та звук води часто використовуються в терапевтичних аудіокліпах для заспокоєння, покращення сну чи просто розслаблення в масажних салонах. Вода знає, як працювати з «менталкою».

Відпочинок біля води зменшує рівень стресу, підвищує настрій і сприяє загальному емоційному благополуччю. Людина, яка споглядає водний пейзаж, відчуває заспокійливий ефект, розслабляється та сповільнює думки – медитує на побутовому рівні, можна сказати.

Фізичне здоров’я

Вода однозначно сприяє активному способу життя. Прохолода біля гірських струмків ідеальна для функціональних тренувань, йоги та пілатесу. Стихія наче відкриває наші додаткові резерви з «пальним» та дає йому правильний напрям для запалу. Крім того, вода може допомогти покращити якість повітря, оскільки водні маси випаровують вологу, зменшуючи рівень забруднення і створюючи більш свіжий клімат.

Соціальні переваги

У Bukovel ви можете провести відпочинок на приємній самоті, лише у компанії лісу та пташок, а також знайти нові знайомства з компаніями інших туристів під час прогулянок. Вода притягує людей та зближує їх.

Корисна гірська вода та чисте повітря в серці Карпат відновлює тіло та розум. Приїжджайте до Bukovel, аби наповнитися енергією серед гірських вершин та прозорих джерел, а тоді вже з новими силами рухайтесь у потоці сьогодення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus