USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.60

134 навчальні заклади Волині уже долучилися до другого сезону «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Сьогодні 15:19
У вересні стартувала реєстрація на сезон 2024/2025 наймасштабніших учнівських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Наразі виявили бажання долучитися до турнірів 134 навчальні заклади Волині.

Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту культури, молоді та спорту ОДА Олександр Хвіщук, повідомили в ОДА.

У новому сезоні 2024/2025 на учнів очікує 5 етапів та 10 місяців захопливих змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський.

Цьогоріч розширили вікові групи та види спорту. До баскетболу, волейболу, спортивного орієнтування, футзалу і черліденгу додаються гандбол і регбі-5.

«У минулому сезоні в проєкті взяли участь понад 300 тисяч учасників з 5 тисяч шкіл по всій Україні. Від Волині було представлено 327 освітніх закладів із загальною кількістю команд – 873, – розповів Олександр Хвіщук. – Станом на сьогодні на Волині зареєстровано 134 навчальні заклади, 381 команда та 1007 учнів».

Читати ще: Завершився V етап Всеукраїнських шкільних ліг «Пліч-о-пліч»: результати волинських команд

Лідером із залучення навчальних закладах поки що є Луцький район – 38, Камінь-Каширський – 36, Ковельський – 28, Володимирський – 21, місто Луцьк – 11 ЗЗСО. Нагадуємо, що до 30 жовтня триває реєстрація на новий сезон цього проєкту.

Цьогоріч реалізацію проєкту на Волині здійснюють 54 координатори, тобто в кожній громаді області є відповідальний представник змагань.

У сезоні 2024/2025 років амбасадорами проєкту на Волині будуть:

Андрій Авраменко, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України з важкої атлетики, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу;

Ірина Климець, майстер спорту України з міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор у Ріо-де-Женейро, Токіо, Парижі;

Тетяна Коб, заслужений майстер спорту України з боксу, чемпіонка та багаторазова призерка чемпіонатів Європи та світу, 14-разова чемпіонка України, учасниця Олімпійських ігор у Ріо-де-Женейро;

Валентина Наявко, майстер спорту України з міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор у Ріо-де-Женейро;

Артем Федецький, український футболіст, екс-гравець збірної України, володар кубка УЄФА, радник начальника Волинської ОВА з питань молоді, фізичної культури та спорту.

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це чудовий шанс для кожного школяра Волині стати частиною масштабних спортивних змагань серед учнів в Україні», – підкреслив директор культури, молоді та спорту ОДА.

Нагадаємо, «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України під гаслом «Разом переможемо», що створені за ініціативи Володимира Зеленського та реалізується спільно Міністерством молоді і спорту й Міністерством освіти та науки України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus