USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

11 дітей цьогоріч робили спроби суїциду: на Волині намагаються створити безпечне освітнє середовище

Сьогодні 17:53
Напередодні початку нового навчального року працівники ювенальної превенції активно працювали над створенням безпечного освітнього середовища.

Про це повідомляють у Волинській облдержадміністрації.

«Ми повинні зберегти життя і здоров’я наших дітей, тому що для нас це дуже важливо», – зазначила начальниця сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Інна Остапович під час брифінгу ОДА.

Зокрема, у серпні ювенальні поліцейські в складі комісій обстежували укриття навчальних закладів області. Окрім того, перевіряли прилеглі території на наявність пішохідних переходів, а також дорожніх знаків «Увага, діти!» та розмітки «Школа». Разом із тим, детально вивчали місця, де розташовані заклади торгівлі, що реалізують алкогольні та тютюнові вироби.

«Багато лишається питань до ментального здоров’я. Наші діти травмовані, тому є чимало психологічних проблем. Цього року, на жаль, 11 дітей мали спроби суїцидальної активності. Це говорить про те, що мало спілкування в дітей і вони, відповідно, замикаються в собі та наносять собі тілесні ушкодження, аби зберегти свій психологічний стан, – розповіла Інна Остапович. – Тішить, що відтепер в закладах освіти будуть проводити «уроки щастя». Тож наші діти будуть більш психологічно стабільні».

З 27 серпня спільно з працівниками ДСНС проводили навчальні тренування з адміністрацією закладів освіти, а вже з 2 до 16 вересня у всіх школах пройдуть безпекові уроки. Учнів навчатимуть насамперед, як діяти в разі оголошення повітряної тривоги.

Читати ще: Початок нового навчального року на Волині: за парти сяде близько 140 тисяч школярів

Упродовж навчального року працівники ювенальної поліції проводитимуть роз’яснювальні уроки та лекції, працюватимуть над виявленням булінгу в школах та сім’ях.

«На сьогоднішній день на профілактичному обліку в області перебуває 42 дитини. Діти перебувають за різними категоріями: утікачі (два або більше разів утікали з дому без поважних причин упродовж року); діти, які скоїли адміністративні правопорушення; діти, які скоювали злочини; діти, які скоювали домашнє насильство в сім’ї; діти, які здійснювали булінг під час навчального процесу. Всі ці діти перебувають в нас на обліку і з ними проводиться індивідуальна профілактична робота», – наголосила начальниця сектору ювенальної превенції.

Що ж стосується офіцерів безпеки, то вже з вересня вони нестимуть службу в 79 навчальних закладах області. Це 20 закладів міста Луцька, де працюватимуть патрульні поліцейські. Ще 59 – це навчальні заклади на території області, де працюватимуть поліцейські. Вони також будуть проводити просвітницьку, правову та виховну роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus