USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Початок нового навчального року на Волині: за парти сяде близько 140 тисяч школярів

Сьогодні 17:33
У понеділок, 2 вересня, розпочнеться навчання у всіх навчальних закладах області. У цей день за парти сяде близько 140 тисяч школярів Волині, з яких понад 13,5 тисяч – першокласників.

Детально про початок навчального року розповіла начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк під час брифінгу, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

За її словами, прийнята постанова Кабінету Міністрів щодо початку та закінчення нового навчального року. Однак, навчальні заклади на педагогічних радах самостійно затверджують графіки та плани роботи. Також вони можуть корегувати початок і завершення канікул, враховуючи безпекову ситуацію, наявність світла та опалення.

Разом із тим, заклади освіти самостійно приймають рішення щодо проведення урочистостей з нагоди початку нового навчального року. Це можуть бути лінійки, квести, екскурсії, виховні години, «уроки щастя» тощо.

Читати ще: 431 заклад має власне укриття: у Луцькому районі рятувальники оглядають бомбосховища

До слова, курс із назвою «Уроки щастя» створили в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Він навчить юних українців змалечку турбуватися про власне ментальне здоров’я і добробут навколишніх. Передбачається, що «уроки щастя» надаватимуть знання і навички, які «важливі для щасливого, змістовного, плідного життя». Окрім того, тренуватимуть навички саморегуляції емоцій, стресостійкості, вирішення конфліктів та конструктивної взаємодії із суспільством.

«Основне питання, як і раніше, полягає у тому, щоби створити для всіх учасників освітнього процесу безпечні умови перебування у закладі освіти. Головною умовою для навчання офлайн залишається наявність укриття, – зазначила Наталія Матвіюк. – На сьогодні 92 відсотки наших закладів освіти мають захисні споруди. Тому вони матимуть можливість розпочати навчання офлайн або змішаному форматі. Лише незначна кількість закладів не мають укриттів або ці укриття не завершені, тому вони навчатимуться дистанційно. І це досить невелика частина. Заклади освіти, які дооблаштовують укриття, зможуть пізніше приступити до очного навчання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus