USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Юрій Ричук: Тепер я люблю «Роллінг Стоунз»

Подивився кіно «Хай буд світло» («The Rolling Stones. Shine a Light») Мартіна Скорсезе. Я хоч і не є повним профаном рок-енд-роллу, фанатом «Ролінг Стоунз» себе не назву аж ніяк. З перших мотивів хітів не вгадую, альбомів і років їх виходу не назву й під дулом пістолета, а імена учасників (хіба крім Міка Джаггера) вивчив тільки під кінець цього фільму.
Підкупила мене і заставила сісти дивитися «Хай буде світло» ідея вкупі з більш ніж знаменитим режисером. Ну, подумалося, коли вже Скорсезе взявся знімати кіно про цих рок-енд-рольних монстрів (якщо не мамонтів) – не може не бути шедевру. Так би мовити, маслом кашу…
А фільм вийшов геть не тим, чого я чекав. Тут немає ні грама акторської гри (у її кіношному, не сценічному розумінні). Тут немає навіть самих акторів. Тут зовсім мало документальності і. ба, навіть біографія легендарної групи – ніяк не самоціль цього кіна.
80 %  всього часу – це концерт. Сольник «Ролінгів» у Ною-Йорку у 2006 році, знятий багатьма професійними камерами на якісну кіноплівку командою кіношників під керівництвом самого Мартіна Скорсезе.
А тому – ЯК знято! У кадрі майже немає глядачів і зовсім мало загальних планів. Натомість – «безкісткового» чортоподібного Міка Джаггера, вже старезного, але від того не менш харизматичного Кіта Річардса, скромного віртуоза-гітариста Рона Вуда і сивого барабанщика Чарлі Уоттса можна роздивитися в усій їх демонічно-божевільній чарівності. Як Джаггер вирячає очі, як Кіт підморгує комусь із залу, як Уоттс по-старечому зітхає, переводячи подих ,а потім знову починає лупити по барабанах.
Таких деталей маса, і дивитися їх концерт, знятий саме ТАК можна вже тільки для візуального задоволення від спостереження за цими чортами і тим, як невимушено і особливо вони ведуть себе перед багатотисячним залом.
З неконцертних кадрів фільму – фрагменти старих інтерв’ю групи. Молодий Джаггер, до речі, схожий на Пашу Артємьєва з групи «Корні», а Уоттс злегка нагадує юного Вахтанга Кікабідзе, перепрошую за «кратмолу». А ще є моменти  передконцертних приготувань, коли Скорсезе марно просить Джаггера сказати, яка пісня буде першою (залежно від того мають виставлятися камери). 
Загалом – майстерно знятий концерт живої легенди (хлопці – ровесники «бітлів»), який дивитися просто цікаво (шанувальникам творчості – просто обов’язково). Хто бачив «Хай буде світло» у кінотеатрі, каже, що просто як на живому концерті побував.
А я тепер люблю «Ролінг Стоунз».
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Коли людина в комі, кожна зміна пульсу, кожен рух повіки чи здригання руки воскресає вже згаслу надію. Ось! Значить є…
Ви думаєте, чого Ричук у блозі не пише? По-перше, Ричук піаритися не має потреби (не тому що і так всі…
Чесне слово – приємно було бачити, як скромний «Аверс-прес» не змовчав після того, як його, хай і нещиро, але публічно…
Коментарів: 2
тамара Показати IP 30 Липня 2008 18:05
юрік, ти прєлєсть
Анонім Показати IP 5 Вересня 2008 15:58
Фільм-чудовий,sorry-фантастичний!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus