USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Володимир Карпук: Заява Волинської обласної організації партії «Наша Україна» щодо візиту Патріарха Московського і Всія Руси Кирила до України та Волинської області

Заява Волинської обласної організації партії «Наша Україна» щодо візиту Патріарха Московського і Всія Руси Кирила до України та Волинської області
 
З 27 липня по 5 серпня відбувається візит Патріарха Московського і Всія Руси Кирила до України. 3-4 серпня цей високий церковний гість відвідає Волинську область, зокрема Луцьк, Володимир-Волинський, Зимно.
 
Попри те, що даний візит носить пастирський характер, в ньому присутня і політична складова. Досить значна увага до візиту прикута зі сторони церковних та релігійних інституцій, що належать до різних конфесій, православної громадськості, політиків. У даній ситуації Волинська обласна організація партії „Наша Україна” не може залишатись осторонь цього візиту і висловлює свою політичну позицію.
 
Волинська обласна організація партії „Наша Україна” повністю підтримує позицію Голови Партії, Президента В.Ющенка, який переконаний, що цей візит повинен дати ряд позитивних сигналів, яких потребує сучасне православ’я в Україні. Ми хочемо, щоб в ході візиту Патріарха Кирила вдалося досягти певного порозуміння щодо вирішення однієї з основних проблем української церкви – православного роз’єднання. Ми, як і Президент переконані, що найбільше прагнення українського народу – жити в об’єднаній єдиній помісній первоапостольній церкві, хоча і усвідомлюємо, що це непроста дорога. Православне роз’єднання є не лише церковною проблемою, така ситуація впливає негативно на соціальну стабільність та духовну єдність українців у цілому. Важко говорити про стабільність, національний суверенітет, коли не знаходиться порозуміння між провідними православними конфесіями. Це, та багато іншого, змушує нас, не втручаючись у справи церковні, говорити про той клімат, який був би найбільш сприятливий для церковного єднання і порозуміння. Ми хотіли би бачити у цьому процесі порозуміння з нашими духовними лідерами.
 
Також ми розділяємо тривогу представників інших православних церков України стосовно цього візиту, але переконані, що лише толерантність, любов, та взаємоповага створять необхідний позитивний грунт для припинення релігійного протистояння та поступу в об’єднавчому процесі всередині українського православ’я.
 
Закликаємо інші політичні сили, громадськість, церковнослужителів та віруючих всіх конфесій продемонструвати толерантність та взаємоповагу у ході проведення цього візиту, що є притаманною рисою цивілізованих європейських націй. На Волинській землі не має бути боротьби і барикад, а має бути пошук спільних точок для побудови єдиної помісної православної Церкви. Ми – самостійна держава, і в нас має бути своя самостійна Православна церква.
 
 
Заява прийнята Радою Волинської обласної організації партії „Наша Україна” 30 липня 2009 р. у місті Луцьку
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
В кінці минулого тижня делегати VI з’їзду партії Народний Союз  «Наша Україна» обрали своїм Головою Віктора Ющенка. Це новий етап…
Введення Медведчука до Вищої ради юстиції є свідченням легалізації співпраці Тимошенко з главою адміністрації Кучми Медведчуком. Оскільки голова Верховного Суду…
Дії Міністерства охорони здоров’я – це нормальна оперативна реакція цивілізованої країни в разі виникнення надзвичайних ситуацій. З метою ліквідації медичних…
Коментарів: 13
Анонім Показати IP 1 Серпня 2009 09:23
Хоть я и не люблю партии - ни КПСС , ни БЮТ , ни НУ , ни НС , ни какие другие , хочу сказать , что прочитал чітку , виважену та мудру заяву. Підтримую.Нарешті мудрі люди не витримали нявчання навколо візиту московського гостя.
Соціал-Націоналіст Показати IP 1 Серпня 2009 12:14
Така заява - Недолугість. Невизначеність. М'якість - стиль партії, яка вмирає. Хай земля буде пухом!
Москвин Показати IP 1 Серпня 2009 14:54
Гундяєв гундосить, що помісна церква в Україні є, а по па НУ (політична партія Наша Україна)заявляє, про свою мрію створити помісну церкву у майбутньому. Чи ви сліпі, чи глухі, чи тупі вже такі, що не бачите, що наш шановний московський гість залякує українців кров`ю і виступає зовсім не як патріарх, а політагітатор.
Анонім Показати IP 2 Серпня 2009 07:57
неужели среди политиков есть вменяемые люди?
оглядач новин Показати IP 2 Серпня 2009 21:03
Попри втому від політики і політичних заяв, цю я прочитав. Цілком підтримую. І якщо навколо НУ будуть гуртуватись українці, а не навколо горлопанів, панікерів і популістів, то є надія, що у нас ще не все втрачено.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2009 09:41
Розумію, що для політиків Церква - інструмент здобуття/реалізації влади. Та коли політики, котрі не спромоглися побудувати більш-менш пристойну державу, виступають із заявами про наміри будувати Церкву, це виглядає як мінімум смішно. Спустіться на землю, шновні.)))
Анонім Показати IP 3 Серпня 2009 11:17
Вірити в KirilaPutina, це не одне і те ж, що вірити в Господа! Це треба зрозуміти укр.прихильникам МП. Якщо кремлівські політики перестануть пхати свої брудні пальці в Україну (в т.ч. і через церкову), то справи в Україні налагодяться само собою - нічого й створювати не тре буде. А так приїжджає патріарх і щодня торочить одне і теж - розкол, гр. війна, кровопролиття: то чим це закінчиться і хто каталізатор? Воно й не дивно, що в Україні такі протести проти розійської пропаганди! отут ше цікаво про київський візит Кирила: http://www.unian.net/ukr/news/news-328508.html
Анатолий Показати IP 3 Серпня 2009 14:19
Попы+комуняки= одного выводка циплята все хотят людских душ. И в борьбе за это не брезгуют ничем
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 10:55
Впринципі, всі, хто хотіли з цього візиту викрутити шось своє - це зоробили. Думаю, всі залишилися задоволеними піаром. А от як щодо звичайних людей??? І чого це у інші дні ніяких молебнів під стінами почаївської Лаври КП не здійснюввали?? Кожен молився там, де і мав молитися... Це ж показуха. Що цим можна доказати???Смішно... Бог нам дав право вибору, люди вибирають те, у що вони вірять, і вірять у те так, як вони вважають правельно.
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 13:03
Это лицемерие, словоблудие и жополизство просто утомляет. Кто даёт право какой-то вшивой групке людей из забытой богом Волыни говорить за всю Украину? А низкопоклонство перед "цивілізованими європейськими націямы", которые совсем недавно мочили друг друга по религиозным признакам и во Франции и в Англии и в Чехии и в Нидерландах, а теперь лижут одно место папе римскому и почему-то не помышляют о самостоятельной церкви в каждой европейской стране. Да и сами Волыняне с радостью лизали то же место представителю католической религии, то же мне православные. Читаешь все это и недоумеваешь есть ум у этих людей.
Анонім Показати IP 4 Серпня 2009 20:38
Это лицемерие, словоблудие и жополизство Москалі матом нє ругаются а разговаривают. Будь яка подія викликає мат.
Анонім Показати IP 5 Серпня 2009 16:50
Вы хотите сказать, что в этой жизни можно обойтись без матюков? )))
ПЕТРО Показати IP 6 Серпня 2009 00:01
заява в дусі волинського ліберал патріотизму, що небудь! КІРІЛЛ краще би ще до Львова зїздив , цікавіще було б . А ВИ МОСКАЛІ, краще перепишіть розклад руху поїзда Ковель - МОСКВА. ПРІГАДІЦЦА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus