USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Єврокомісія надала Україні €1,5 млрд макрофіну

24 Квітня 2024 16:33
Європейська комісія у середу, 24 квітня, оголосила про виділення Україні траншу в €1,5 млрд макрофінансової допомоги з великого пакета підтримки на €50 млрд.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає Європейська правда.

Вона назвала ці кошти життєво важливими для підтримки функціонування державної служби в Україні у час, коли країна бореться з російською агресією.

«Україна несе на своїх плечах важкий тягар для всіх нас. Сьогодні ми виділяємо додаткові €1,5 млрд в рамках 50-мільярдної програми Ukraine Facility», – зазначила вона.

Читати ще: Уряд ухвалив план для програми ЄС на 50 мільярдів євро для України: що передбачає

У березні Єврокомісія здійснила перший платіж на суму €4,5 млрд за програмою Ukraine Facility.

Нагадаємо, 27 лютого Європарламент ухвалив попередньо узгоджену версію документа, який впроваджує новий механізм підтримки Ukraine Facility обсягом €50 млрд на чотири роки. Наступного дня, 28 лютого, його остаточно схвалила Рада ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus