USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

У екскерівника ТЦК Рівненщини вилучили майна на 52 мільйони

18 Грудня 2023 19:45
За матеріалами ДБР суд передав до Нацагентства з питань виявлення активів (АРМА) майно керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого підозрюють у незаконному збагаченні та побитті солдата.

Про це інформує ДБР.

Загальна вартість переданого майна оцінюється у 51 млн 700 тис. грн. Зокрема це земельна ділянка у селі Поляниця Івано-Франківської області з житловим будинком площею 280 кв. м; сім будинків загальною площею майже 500 кв. м на цьому ж гірськолижному курорті; земельна ділянка у селищі Ланчин Івано-Франківської області площею близько пів гектара та будинком на 316 кв. м; два вантажні автомобілі.
Нагадаємо, розслідування щодо протиправної діяльності посадовця розпочалося ще у липні 2023 року через побиття підлеглого солдата, який погрожував викрити злочинну діяльність чиновника. Під час розслідування ДБР виявило чимало нерухомості та транспорту, зареєстрованих на далеких родичів посадовця.

Читати ще: Били та ставили на коліна військового, бо хотів доповісти про порушення: подробиці затримання військкомів на Рівненщині

У справі щодо побиття солдата його підозрюють у застосуванні насильства до підлеглого та у грабежі (чч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України).
Наприкінці жовтня 2023 року ДБР повідомило посадовцю про підозру за фактом набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України).
Читати ще: НАЗК за пів року виявило у військкомів необґрунтовані активи на понад 255 млн грн

Керівник Рівненського обласного ТЦК та СП перебуває під вартою без можливості внесення застави. Щоразу після продовження міри запобіжного заходу адвокат підозрюваного намагається оскаржити рішення суду.

Воєнкому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Грудня 2023 23:26
Я працюю шестиденку щоб мій кіт так жив
олександр Показати IP 19 Грудня 2023 11:16
шум пройде та випустять. все вернуть і вибачаться, бо судять такі самі , як сказав залужний- це ж професіонал відправляти людей на смерть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus