USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

«Забув» задекларувати статки на понад 46 млн грн: воєнком Рівненщини отримав нову підозру

26 Жовтня 2023 23:00
Працівники ДБР повідомили ще одну підозру керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Посадовець, який у липні побив підлеглого, ще й «забув» задекларувати статки на 46 млн грн.

Як інформують у пресслужбі відомства, під час проведення розслідування ДБР встановило, що керівник Рівненського військкомату володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень.

Так, він має будинок площею 280 кв. м у селі Поляниця у курортній зоні гірськолижного комплексу «Буковель». Також на сусідній ділянці посадовець займався будівництвом готелю у форматі розкішного «котеджного містечка» площею майже 500 кв. м.

Крім того, дозвілля воєнком проводив на власній дачі площею 316 кв. м неподалік Яремче із домашнім більярдом та ставком, у якому розводив елітні види риби.

За документами, все це майно належить тітці-пенсіонерці посадовця та сторонній довіреній особі.
Читати ще: Били та ставили на коліна військового, бо хотів доповісти про порушення: подробиці затримання військкомів на Рівненщині

Також в Івано-Франківську знайдено 3 квартири загальною площею майже 200 кв. м та два гаражних приміщення, які належать посадовцю. На одній з адрес виявлено та вилучено квадрокоптер, що використовується бійцями на передовій. Його походження також буде вивчене у межах досудового розслідування.

Причетність посадовця до нерухомості підтверджують його телефонні розмови та переписування. Чоловік приймав рішення щодо будівництва, вів перемовини про вартість тих чи інших об’єктів під час купівлі, домовлявся про оформлення паперів на підставних осіб.
Читати ще: НАЗК за пів року виявило у військкомів необґрунтовані активи на понад 255 млн грн

Різниця між вартістю виявленої нерухомості та офіційно підтвердженим заробітком посадовця сягає понад 46,6 млн гривень.

Керівнику Рівненського обласного ТЦК та СП повідомлено про підозру за фактом набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких більше ніж на 60 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України).

Нагадаємо, у справі щодо побиття солдата він підозрюється в застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі (чч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України).

Наразі він відсторонений від службових обов’язків та перебуває під вартою без можливості внесення застави. Військовий подавав апеляцію, щоб оскаржити запобіжний захід та поновитися на посаді, проте його клопотання були відхилені.

Воєнкому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Отакої Показати IP 27 Жовтня 2023 05:31
Оце "наколядував".Дайте йому Кольт з одним набоєм,але хіба це "офіцер".
Хз Показати IP 27 Жовтня 2023 07:14
Так розумію «підозра» найвища ступінь покарання посадовців в Україні
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2023 08:31
гнида він гнила, якщо такого не посадять з конфіскацією усього, то нафіг треба та вся правоохоронна система, ті всі срані судді з прокурорами
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2023 08:58
це схоже на 'захоплюючу' історію як наркоторговець став воєнкомом і 'працював' більше десяти років у різних сферах нашого життя. Скільки ще таких і подібних у військових частинах, у різних державних органах, відділенях і установах? Таке врадення, що усім правоохоронним органам було насрати на цю державу десятиліттями і людям також, бо ж багато це бачили і мовчали, 'бо так треба' або 'бо така у нас держава'. Це просто якийсь звіздець
олександр Показати IP 27 Жовтня 2023 10:55
через місяць тихенько. без помпи відпустять за кордон, а справжні герої хай вмирають і це не одиничний випадок а в кожному военкоматі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus