USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Президент вручив рідним загиблих на війні волинян їхні посмертні ордени

9 Травня 2024 23:00
Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вручив ордени «Золота Зірка» рідним загиблих у російсько-українській війні Героїв України. Високу державну нагороду отримали родини уродженця села Сокіл Тараса Чайки та капітана Владислава Лонського з м. Ківерці.

Про це інформують у Рожищенській міській раді та Волинській ОДА.

Військовослужбовцю 125-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Тарасу Чайці на псевдо «Хімік» Президент посмертно присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» 29 вересня 2023 року (указ № 644/2023).

29-річний лейтенант Тарас Чайка добровольцем став на захист України у перші дні повномасштабного вторгнення.

Читати ще: Мурал із портретом загиблого Героя з Волині відкрили у Львові

У листопаді 2022 року під час виконання бойового завдання командир окремого розвідувального взводу за кермом автомобіля потрапив під щільний мінометний обстріл і зазнав осколкового поранення. Попри це Тарас Чайка зміг вивести транспорт з екіпажем із району активного вогневого бою та завдяки цьому врятував життя пораненим, однак сам загинув.

У військового залишилася дружина, донька, мама, брат-близнюк. Похований Герой України Тарас Чайка на Личаківському військовому кладовищі у Львові.
Читати ще: Бойова медикиня з Волині отримала від президента відзнаку «Хрест бойових заслуг»

Посмертну нагороду отримали і рідні капітана Владислава Лонського з м. Ківерці.

Підрозділ під його командуванням зірвав форсування російськими окупантами річки Сіверський Донець, знищив три танки, два БМП, форсував річку Оскіл і закріпився на лівому березі.

Герой Владислав Лонський загинув 19 вересня 2022 року під час потужного танкового обстрілу позицій.

«Хай ніколи з людської памʼяті не зникають ті, чия сміливість, чия сила зберігають життя на землі. Хай панують співпраця й право, які забезпечують нормальне, мирне співжиття між народами. І хай буде незмінно світлою та вічною пам'ять кожного й кожної, хто боровся заради життя й віддав найдорожче – своє життя, аби зло на землі не панувало», – наголосив Глава держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus