USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Російські ухилянти – наступна зброя в гібридній війні РФ, – прем’єрка Естонії

9 Жовтня 2022 06:15
Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що Росія може використати ухилянтів, які зараз тікають від мобілізації, як наступну зброю у своїй гібридній війні проти Європи.

Як повідомляє Європейська правда, про це вона сказала в п’ятницю перед неформальним самітом лідерів ЄС.

«Я радше непокоїлася б через страждання українців, а не тих, хто зараз тікає з Росії. Та ми маємо розуміти, що перебуваємо в гібридній війні з Росією, і це означає, що вона використовує різноманітні елементи як зброю проти нас. Енергетику ми вже бачили, а міграція – наступна зброя», – сказала Каллас.

Естонська прем’єрка нагадала, що за час радянської окупації частка росіян у населенні країни зросла з 3,2% до понад 30%, а під час міграції росіяни «схильні прибувати в країни, де вже є російська меншина».

Читати ще: ФСБ нарахувала понад 260 тисяч чоловіків, які втекли з Росії через мобілізацію

«Якщо зараз ці люди приїжджають до Естонії й Латвії, то російська меншина зростає, і Росія далі говорить: ми повинні «звільнити» їх. Це все – частина ширшої імперіалістичної картини, і ми з великою пересторогою до цього ставимося», – наголосила вона.

Читати ще: Штати готові приймати російських ухилянтів, але політичний притулок надаватимуть вибірково

Відколи Росія оголосила часткову мобілізацію у війні проти України, все більше чоловіків виїжджають з країни. У Європейському Союзі розгорнулася дискусія про те, чи варто приймати російських ухилянтів. Позиції окремих країн ЄС з цього питання значно відрізняються: тоді як німецький уряд запропонував ухилянтам притулок, країни Балтії, наприклад, відмовляють їм у прийомі. Майже за два тижні після оголошення мобілізації рф залишили за різними оцінками від 600 тис. до 1 млн осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus