USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

«ЯрФест»: у Лесиному виші – ярмарок науки. Фото

17 Травня 2024 18:27
У ВНУ ім. Лесі Українки «ЯрФест», як ефективну, сучасну та інтерактивну форму спілкування науковців із громадськістю, традиційно проводять з 2017 року. Основна мета – популяризація наукових досліджень, сприяння інтелектуальному та творчому розвитку молоді, ознайомлення абітурієнтів з особливостями вступної кампанії та навчання.

Офіційне відкриття дійства відвідав голова Волиньради Григорій Недопад, інформує пресслужба облради.

У програмі: демонстрації робототехнічних платформ, цікаві досліди з фізики та хімії, флешмоби, інтерактивні заняття, усілякі експерименти, арт-практики, виставки та майстер-класи, до яких можуть долучитися всі охочі.

Ректор Лесиного вишу Анатолій Цьось наголосив, що фестиваль, як і більшість заходів вишу, крім просвітницької, має також і благодійну мету.
Читати ще: У Лесиному виші відзначили Міжнародний день числа «Пі»

«За попередніми підрахунками упродовж місця в рамках різних заходів нам вдалось зібрати понад пів мільйона гривень, які маємо намір спрямувати на закупівлю дронів для наших воїнів», – заначив він.

До учасників заходу звернувся й голова обласної ради Григорій Недопад. Він привітав професорсько-викладацький склад та студентство з прийдешнім Днем науки.
«ЯрФест – це креативна та практична презентація кращих наукових надбань кожного із факультетів. Це також свого роду рекламна кампанія для громадськості та майбутніх абітурієнтів, які незабаром обиратимуть виш для продовження освіти. Цей ярмарок стане для них чудовою нагодою визначитися зі своїм майбутнім фахом. Також висловлюю велику вдячність керівництву, викладачам та студентам, які долучились до благодійної місії підтримки українських захисників», – підкреслив він.

Читати ще: В університеті Лесі Українки відбувся обласний турнір юних правознавців

Також сьогодні за вагомий особистий внесок у розвиток наукової діяльності грамотами і подяками відзначили викладачів університету, а кращих студентів нагородили дипломами за підсумками загальноуніверситетських конкурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus