USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Варшаві українці заблокували паспортний сервіс. Оновлено

24 Квітня 2024 18:11
Після призупинення консульских послуг для українських чоловіків за кордоном у Варшаві 300 українців заблокували паспортний сервіс ДП «Документ» з вимогою повернути їм паспорти.

Про це розповів спеціаліст зі справ легалізації перебування та роботи іноземців у Польщі Євген Семеняка, передає ТСН.

«Тут відбувається жах. Наприклад, вчора, сьогодні люди приїжджають забирати документи, вони отримали смс, що документ готовий. Наприклад, вчора це (інформація про призупинення консульських послуг, – ред.) з’явилося тільки о 10-й ранку, люди приїхали на 7-му, на 9-ту ранку, вони вже там стоять забрати документи. І о 9-й все було добре, о 10-й людям говорить, що «ми вам документи не видамо, робіть, що хочете, до побачення»... Звичайно, що люди обурені, люди заплатили гроші, люди не можуть отримати свій паспорт, свої документи, за які вони заплатили», – розповів Євген Семеняка.

Через це відбулися величезні сутички. Українці викликали поліцію, проте допомогти та не може.

«Поліція приїжджає, розбирається, але все рівно допомогти не може. Вчора, наприклад, і це відео розійшлося в інтернеті, що працівницю ДП «Документ» у Варшаві одна жінка не культурною лексикою «обливала». Але від цих працівників мало, що залежить, вони також були постфактум поінформовані. Дуже складна ситуація, сьогодні у Варшаві цей ДП «Документ» – 300 людей написали, що вони його блокують, щоб туди ніхто не заходив і не виходив. І вони там будуть стояти, чоловіки, зокрема, до того часу, поки не отримають свої паспорти. І там вони вже пишуть, щоб несли їм ліки, їжу, тобто допомагали, оскільки вони там планують стояти до останнього», – сказав спеціаліст зі справ легалізації перебування та роботи іноземців у Польщі.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про мобілізацію, він вже підписаний президентом та опублікований. Новий закон запрацює вже з 18 травня.

23 квітня стало відомо, що консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Він пояснив, що захист прав та інтересів громадян України за кордоном завжди був і залишається пріоритетом МЗС, водночас в умовах повномасштабної російської агресії головним пріоритетом є захист Батьківщини від знищення.

У МЗС своєю чергою повідомили, що призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах є тимчасовим кроком та пов’язане з ухваленням Верховною Радою нового закону про мобілізацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Отакої Показати IP 24 Квітня 2024 18:45
Та невже.А що сталось.Соплі,воплі,виродки.Вам же не потрібна Батьківщина,що далі...
Правда Показати IP 24 Квітня 2024 19:33
Для чого вам Україна,ви ж можете обійтись і без держави,то чому "кіпіш",тримайте те,на що заслуговуєте втікачі,зрадники...для чого вам паспорт України,отримаєте польський,дзуськи!
Ірина до Правда Показати IP 24 Квітня 2024 20:54
Велика українська жаба давить і давить...
лучанка до Правда Показати IP 25 Квітня 2024 15:15
Заздри мовчки, недолуге! Багато з тих, хто за кордоном за останні роки більше зробили для України, ніж ти за все своє життя, ропухо!
до кульбаби Показати IP 24 Квітня 2024 22:22
ти ще не в окопі з лопатою разом зі своєю зеленою сворою ?
Правда Показати IP 25 Квітня 2024 06:53
Міністр оборони Польщі вже заявив,що буде сприяти поверненню військовозобовязаних,отакої.
Ірині Показати IP 25 Квітня 2024 07:59
Це не стосується жінок,дітей і стариків,так що не потрібно показувати свій "інтелектуальний" рівень,Багато хто і повернувся,щоб стати на захист своєї країни.
Ірина до Ірині Показати IP 25 Квітня 2024 10:25
А ще багато хто давав присягу, жив десятиліттями за рахунок держави. Держава давала пайки, зарплати, премії, відпустки. Бо якщо війна. А тут війна, і з них одиниці на фронті, бо вони всі пенсіонери в 45. А ще є поліцаї, яких сотні тисяч в Україні ганяються за хабарями і статкамив тилових містах і селах. А ще є ТЦК, які роблять роботу, яку цілком в змозі робити жінки. Але ж ні, вони в перші місяці війни поїхали кудись, зробили інвалідність, і все. Бо по новому закону ЇХ інвалідність переглядати не будуть. Але ж це все сміття ворушити не можна, простіше хлопчину, який все життя батрачить за кордоном, бо в Україні він нікому не був потрібен, загнати в окопи.
до ірина до ірини до Ірина Показати IP 25 Квітня 2024 11:31
Про якого ви хлопця пишите?? невже думаєте всі дурні,а такі як ви розумні?? А ті бидла,які поробили довідки,групи, двохметрові качки ,то ім то нормально сидіти на допомогу Європи ,прикидатись інвалідами. А цим хлопцям,які 2 роки в окопах,як їм??? і не заступайтесь за тих сцикунів!!! можна вивезти сім*ю і повернутись.І я не кажу зразу в окопи,можна просто працювати,сплачуючи податки. А так мамині бусінки ще й доплати отримують в Польщі,Німеччині
Ірина до до ірина до ірини Показати IP 25 Квітня 2024 20:12
Мабуть таки такі , як ви, дурні. А такі ,як я, розумні. Я думаю, що ті "бидла двометрові", скоріш за все працюють, забезпечуючи свої сім'ї. Це єдині люди, кому вони щось винні. І доплат, за які вас та жаба так мучить, скоріше за все, не отримують. Так що спіть спокійно. А хлопців, які там живуть і працюють по 5 -10 років, я знаю. Вони по пів зарплати пересилали рідним і на ЗСУ(до цього моменту). Бо так в українців все швидко міняється, вчора заробітчанин основний інвестор, сьогодні, для вас і вам подібних-сцикун
Так! до Ірина Показати IP 26 Квітня 2024 12:34
тільки бидло Само себе вихваляє бу-га-га!!!
Ірина до Так! Показати IP 27 Квітня 2024 07:32
Я так розумію, ти про себе
Так! до Так! Показати IP 27 Квітня 2024 11:15
тільки таке бидло як (ірина25 Квітня 2024 20:12) сама себе вихваляє бу-га-га!!!
дідо Показати IP 25 Квітня 2024 12:33
типова реакція вкраїнчиків - дуже радий що в сусіда корова здохла
Байден Показати IP 25 Квітня 2024 22:41
Япона мама !!! Йди вмирай !!! За ЩО ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus