USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У МЗС пояснили, як довго не надаватимуть консульські послуги чоловікам

24 Квітня 2024 09:15
Призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах є тимчасовим кроком та пов’язане з ухваленням Верховною Радою нового закону про мобілізацію.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ 23 квітня.

У МЗС пояснили, що нормативні документи, які визначають надання консульських послуг, та пов’язані з ними інформаційно-комунікаційні системи відомства повинні бути змінені відповідно до закону про мобілізацію.

Читати ще: У Польщі українці заблокували паспортний сервіс: що про це відомо

Зазначається, що призупинення надання консульських послуг «є тимчасовим кроком, обумовленим необхідністю вирішення питань щодо військового обліку громадян мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном».

Обмеження поширюється на звернення після 23 квітня, позаяк строк розгляду таких заяв може перевищити час, який залишився до набуття чинності законодавством про мобілізацію. У МЗС запевняють, що обмеження не поширюються на інші категорії українців.

Читати ще: Від початку війни з України виїхали 650 тисяч чоловіків призовного віку, – Politico

У зовнішньополітичному відомстві вказують, що після набуття законом про мобілізацію чинності 18 травня процес прийняття та розгляду заяв про вчинення консульських дій продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про мобілізацію, він вже підписаний президентом та опублікований. Новий закон запрацює вже з 18 травня.

23 квітня стало відомо, що консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував призупинення надання консульських послуг громадянам України мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Кулеба зазначив, що захист прав та інтересів громадян України за кордоном був і залишається пріоритетом МЗС, проте у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за виживання України.

«Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна», – наголосив очільник МЗС.

Кулеба додав, що невдовзі МЗС надасть уточнені розʼяснення щодо подальшого порядку отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Радувець Ларіса Показати IP 24 Квітня 2024 09:31
Пора так званим слугам народу саменьким брати зброю до рук, а не перекладати це на людей!
Правда Показати IP 24 Квітня 2024 10:34
Хоч і запізніле,але рішення правильне.Стань на військовий облік(Закон),видадуть документ,або онови дані в ТЦК і спи спокійно.І це тільки початок для порушників,обмеження адмін.послуг(права,довідки цивільних станів і багато іншого) потребуватимуть наявності військово-облікового документа.І не треба себе бити в груди і кричати про порушення прав і іншу маячню.Війна.І кожен громадянин має стати на захист своєї держави,не чиновників і бюрократів,а Батьківщини.
?? до Правда Показати IP 24 Квітня 2024 12:35
Якщо кожен громадянин має стати на захист держави, то чому обов'язок по її захисту розділений за гендерною ознакою? Вже мовчу про "Закон один для всіх"
скептик до Правда Показати IP 24 Квітня 2024 14:28
перш за все це стосується тих, хто давав присягу (мєнтів, сбу та інших кровосісів)
Правда Показати IP 24 Квітня 2024 16:47
Надіюсь,що є родичі,знайомі і інші, воїнів,які тримають оборону і давно(14 бригада і 100 бригада).Може запитаєте в них???Запитував,вас здивують "вир..."їх відповіді,коли воюють дівчата і жінки.Так що заткніться і вперед в ТЦК оновлювати дані,відсидітись не вдасться і ці "дурнуваті"відмазки вже не проходять.Нікому ви там не потрібні і скоро і тут,в Україні,ви станете "БОМЖАМИ"і в прямому і в переносному значенні і це факт.
Правда Показати IP 24 Квітня 2024 16:54
ПРЕЗИРСТВО і тільки,ось що вас чекає в майбутньому і це відчуєте сповна і навіть ваші діти,хоча вони не винні,але розплата вона така,жорстока.І твій син спитає,де ти був,коли Україна стікала квовю???
скептик до Правда Показати IP 24 Квітня 2024 22:28
той син, що в Лондоні, чи в Ніцці ?
Підпільник Кіндрат Показати IP 24 Квітня 2024 21:20
Концтабір Україна готовий, залишилось добавити вертухаїв,- ну з цим наша власть не забариться !!((
IGI Показати IP 25 Квітня 2024 11:32
На початку біля військоматів стояли черги добровоольців. АЛЕ......! Пізніше як побачили що державні чинуші різних рангів ,терміново відправляють своїх синочків подальше за кордон, черги перемістилися - на пункти пропуску. А ось там і почался "грошове ельдорадо" для всіх працівників тих пунктів (включно з прибиальницями). А депутати і депутатики починаючи з ВР і закінчуючи низовими грмадами , що? Всі броньовані !!! А поліцаї "пенсіонери" 80% котрих одержують чималі пенсії тільки за те що носив форму. Ось вам і мобілізаційний резерв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus