USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Стало зле на вулиці: у Луцьку врятували чоловіка, у якого зупинилося серце

4 Травня 2024 13:11
3 травня 2024 року о 00 год. 50 хв. в центральну оперативну диспетчерську Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф від небайдужого перехожого надійшов виклик, що «на вулиці, на зупинці громадського транспорту, погано чоловікові, він без свідомості».

Бригада екстреної медичної допомоги Луцького відділення екстреної медичної допомоги №1 КП «ВОЦЕМДМК» прибула на виклик через 6 хвилин, повідомили у ВОЦЕМДМК.

Пацієнт був без свідомості.

При транспортуванні до закладу охорони здоров’я у пацієнта Х. відбулася зупинка серця, констатовано клінічну смерть. Його підключили до монітору і бригада негайно розпочала реанімаційні заходи.

Уміння медичного персоналу, проведені реанімаційні заходи дали можливість відновити у пацієнта серцебиття та дихання.

У важкому, але стабільному стані, пацієнт був доставлений та госпіталізований до профільного закладу охорони здоров’я.

Читати ще: Сім’я хлопчика, який помер від отруєння у Луцьку, зловживає алкоголем, батька судять за побої. Подробиці

Подібний випадок стався 2 травня 2024 року. Бригада екстреної медичної допомоги пункт ЕМД с. Рівне Любомльського відділення екстреної медичної допомоги КП «ВОЦЕМДМК» виїхала до 68 річної пацієнтки, у якої були скарги на «задишку, прискорене серцебиття, загальну слабкість».

Бригада, прибувши на місце виклику, провела первинний огляд пацієнта, електрокардіографічне дослідження (ЕКГ), було виставлено попередній діагноз: «Пароксизм фібриляції передсердь».

При транспортуванні закладу охорони здоров'я у санітарному автомобілі у пацієнтки С. відбулася зупинка серця, констатовано клінічну смерть. Завдяки чіткій і злагодженій роботі бригади, та керуючись відповідним протоколом надання екстреної медичної допомоги через 26 хв. вдалося відновити серцебиття та дихання.

Пацієнтка була доставлена та госпіталізована до профільного закладу охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus