USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Польща врегулює питання з чоловіками-українцями

30 Квітня 2024 09:49
Польський уряд планує в новій редакції закону про допомогу громадянам України врегулювати питання, що стосуються формальностей, пов’язаних із перебуванням чоловіків призовного віку.

Про це заявив міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Марцін Кервінський, повідомляє Кореспондент з посиланням на yavp.pl.

Тимчасовий захист у Польщі для українських громадян діє до 30 червня 2024 року. Із 1 липня правила перебування українців хочуть змінити. Нову редакцію закону уряд готується представити на засіданні у вівторок, 30 квітня.

Журналісти під час виступу посадовця в ефірі на польському телебаченні запитали його про ситуацію з обмеженням послуг в українських консульствах для чоловіків призовного віку, бо для багатьох це може означати проблеми з документами.

Читати ще: Президент Литви підтримав ідею повернення в Україну чоловіків мобілізаційного віку

«За кілька днів ми подамо нову редакцію цього закону, де будуть урегульовані всі ці питання», – запевнив Кервінський.

Рішення щодо поточної ситуації розробляє заступник міністра Мацей Дущик.

Водночас міністр заявив, що Польща не розкриває дані про біженців, які перебувають у Польщі, в тому числі не передає їх Україні. За його словами, ті, хто не матимуть паспортів, будуть отримувати тимчасовий захист.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив: польська влада вважає, що Україна має проявити ініціативу щодо повернення чоловіків призовного віку з-за кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus