USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Погрожував і забрав телефон: як покарали підполковника, який у Луцьку напав на інспекторку муніципальної варти

26 Квітня 2024 15:54
Підполковник департаменту внутрішньої безпеки МВС Василь Смірнов здійснив напад на інспекторку департаменту муніципальної варти в Луцьку. Він вимагав, щоб остання видалила фотографію правопорушення, яке він вчинив. Із рук інспекторки він вихопив робочий телефон, щоб вилучити знімок свого автомобіля, припаркованого з порушенням ПДР.

За словами інспекторки Діани Піско, спочатку чоловік поводив себе спокійно, а потім почав демонструвати службове посвідчення, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Особа була не при виконанні своїх службових обов’язків. Він знайшов бумаги А4 і почав закривати VIN-коди транспортного засобу», – зазначила старша інспекторка департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Діана Пліско.

За мить Василь Смірнов почав сипати погрозами.

«Почав нести нецензурну лексику. Він почав мені погрожувати тим, що, можливо, пізніше він спровокує якусь ситуацію щодо підставної дії, як-от отримання хабара, мені чи іншим нашим працівникам. Ці слова мене насторожили і я вирішила на службовий телефон зафіксувати все, – розповіла інспекторка Діана Пліско. – Він почав вимагати, щоб я видалила це відео. Схопив мене за руку і почав її виламувати, забирати телефон. Це відбувалося близько п’яти хвилин».

Читати ще: Вирвав з рук телефон, щоб видалити фото порушення: луцькі муніципали просять допомогти впізнати «героя»

Перехожі розповідають, що за хвацькими діями підполковника спостерігав чоловік дуже схожий на його начальника Михайла Штефана. І чомусь не зупинив його. Інспекторка викликала поліцію.

«Приїхали працівники правоохоронних органів. Наша інспекторка написала заяву з описом всіх обставин. Ми її зареєстрували. Тобто правоохоронні органи будуть надавати оцінку дій, як виявилося, їхнього колеги», – прокоментував начальник юридичного відділу департаменту муніципальної варти Богдан Ковальчук.

Зауважимо, що раніше Василь Смірнов працював старшим оперуповноваженим в обласному управлінні поліції.

У пресслужбі ГУНП зазначили, що триває перевірка, за результатами якої буде прийнято процесуальне рішення.

Журналісти телефонували та писали до Василя Смірнова, щоб він прокоментував ситуацію та розповів, кому належить автомобіль, яким він користується. Бо ж декларує інший автомобіль – Skoda Octavia 2020 року випуску. До того ж, за інформацією журналістів, причепив на авто, на якому їздить, номер, закріплений за вантажним тягачем. Підполковник не відповів.

Натомість у департаменті внутрішньої безпеки МВС засуджують вчинок свого співробітника і проводять службову перевірку.

«Ми визнаємо неприпустимість дій цього співробітника. Звісно, ми їх засуджуємо, як і будь-які прояви неправомірної поведінки з боку працівників ДВБ. Наразі щодо поліцейського призначено службове розслідування. І буде вжито додаткових заходів щодо недопущення подібних ситуацій у майбутньому. Це будуть якісь дисциплінарні санкції відповідно до законодавства. Які саме, ще рано говорити. Це буде відомо після проведення службового розслідування», – наголосила речниця департаменту внутрішньої безпеки МВС України Олександра Кузнєцова.
Після того, що накоїв, підполковник прийшов із вибаченнями до департаменту муніципальної варти. Мовляв, у нього був нервовий день, от і зірвався.

«Я хотіла би більшого покарання для цієї особи. Крім того, це людина, яка працює в правоохоронних органах. Вона має показувати приклад», – зазначила старша інспекторка департаменту муніципальної варти Діана Пліско.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 26 Квітня 2024 16:32
Тут є ознаки грабежу, тобто відкритого викрадення майна. В умовах воєнного стану санкція від 7 до 12. Можливо хтось займеться цим?
juj Показати IP 26 Квітня 2024 16:47
ну? як покарали? заголовок був про покарання, а в тексті ні слова
Йосип дід. Показати IP 26 Квітня 2024 17:18
Ні про що?
Тур Показати IP 26 Квітня 2024 17:23
муніціпали ті також борзіють
Лучанин Показати IP 26 Квітня 2024 17:56
на передок ніякого вибачення Наступного разу дістане пістолет і почне стріляти Але як завжди на все закриють очі
Ххх Показати IP 26 Квітня 2024 20:16
Почуствував волю в погонах на лагерь цього неадеквата як даун може працювати в поліції. Лучани завтра всі можемо ставити ліві номера на авто якщо їм можна то і нам можна
Цікавий Показати IP 26 Квітня 2024 20:39
Що то за організація муніципальна варта? Яка законодавча основа діяльності, які законні повноваження?
Клава Показати IP 27 Квітня 2024 02:01
липові полковники без полків.. наплодили: гадали, що Пуйло злякається..
ого Показати IP 27 Квітня 2024 18:03
Так він ще й мусор!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus