USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Наркотики та корупція: між Іспанією та Аргентиною спалахнув дипскандал

5 Травня 2024 12:57
Міністр транспорту Іспанії Оскар Пуенте заявив, що президент Аргентини Хав’єр Мілей вживає наркотики, після чого між двома країнами спалахнув дипломатичний скандал.

Про це пише Politico.

Під час одного з виступів Пуенте згадав про Мілея, який з’явився на телебаченні під час своєї передвиборчої кампанії торік. Іспанський міністр заявив, що не знає, «в якому тоді стані перебував президент Аргентини: до чи після вживання наркотиків».

Також Пуенте сказав, що Мілей, в його розумінні, є «дуже поганою людиною».

Мілей засудив «наклеп і образи» міністра й розкритикував політику соціалістичного прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса.

Читати ще: Україна планує новий контрнаступ: у Байдена розкрили деталі

«В уряду Педро Санчеса є більш важливі проблеми, такі як звинувачення в корупції, висунуті проти його дружини, проблема, яка навіть змусила його подумати про відставку», – йдеться в офіційній заяві Офісу президента.

Окрім того, лідер Аргентини звинуватив владу Іспанії в тому, що соціалістична політика принесла громадянам країни «смерть і бідність», «поставила під загрозу жінок» через іммігрантів, а також «підірвала цілісність Іспанії» через угоди із баскськими та каталонськими сепаратистами.

Зі свого боку МЗС Іспанії відповіло, що риторика у заяві Аргентини «не відповідає відносинам між двома братніми країнами та народами».

Після того, як правий популіст Мілей у грудні 2023 року посів посаду президента, відносини між Аргентиною та Іспанією, якою керує ліва коаліція на чолі з Соціалістичною партією Санчеса, значно охолодилися. Мілей публічно підтримав ультраправу іспанську антиміграційну партію Vox.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus