USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Україна планує новий контрнаступ: у Байдена розкрили деталі

5 Травня 2024 08:39
Україна планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році після отримання військової допомоги США в розмірі 61 мільярда доларів.

Таку заяву зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час виступу на фестивалі FT Weekend у Вашингтоні, передає УНІАН.

Салліван зазначив, що, незважаючи на схвалений американськими законодавцями пакет фінансування для допомоги Україні, він очікує «прогресу Росії в найближчий період». За його словами, «миттєво перемкнути тумблер неможливо».

Водночас радник Байдена з нацбезпеки додав, що завдяки новій допомозі від США українські військові матимуть змогу «втримати фронт» і протистояти російській агресії протягом 2024 року.

Говорячи про можливий сценарій війни наступного року, Салліван зазначив, що Україна має намір «просуватися вперед, щоб відвоювати територію, яку росіяни в них відібрали».

Читати ще: Росія оголосила Зеленського у розшук

Видання підкреслює, що подібна заява Джейка Саллівана щодо потенційного контрнаступу з боку України є найбільш чітким формулюванням Білого дому щодо того, як у Вашингтоні бачить розвиток війни в Україні, якщо на виборах у листопаді перемогу здобуде нинішній президент США Джо Байден.

Також наголошується, що будь-який новий наступ українських військ у 2025 році залежатиме від збільшення фінансування Конгресу та схвалення Білого дому. Водночас один із кандидатів у президенти США Дональд Трамп раніше скептично висловлювався щодо підтримки України й обіцяв спробувати припинити конфлікт і працювати над його врегулюванням шляхом переговорів.

Контрнаступ України: інші думки

Відставний генерал, колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес каже, що готовність України до масштабного контрнаступу поки що не передбачається. За його словами, Україні потрібно виграти час – зокрема, для того, щоб Захід знайшов більше боєприпасів.

Читати ще: У ГУР оцінили, за скільки днів Путін захопить країни Балтії

Раніше Президент України Володимир Зеленський пояснив, що стабілізація на фронті, перехоплення ініціативи та розгортання контрнаступу залежить від трьох речей. Один із цих чинників – схвалена міжнародними партнерами фінансова допомога та позитивні рішення урядів цих країн, зокрема США, про безпекову допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 5 Травня 2024 10:28
казки для лохторату США, не треба хоча б нам їх розповідати, наїлися
Валера металоломщик Показати IP 5 Травня 2024 12:19
Ви вже у минулому році провели так шо іловайск курить і Валерка з Сірожкою пішли на...й
Василь Показати IP 5 Травня 2024 15:08
Потрібно менше говорити про успіхи в майбутньому і зосередитись на вирішенні фактичних проблем.Кгб розстріляє своїх тисячі.щоб угробити мілліони.Вчіть історію.Можна говорити тільки про активну оборону.
казкові Показати IP 5 Травня 2024 17:08
ідіоти.
Підпільник Кіндрат Показати IP 6 Травня 2024 20:42
Чим менше наполєони патякають - тим менше хлопців загине,- тут прямий звязок !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus