USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Луцьк отримав когенераційну установку на ще одну котельню

23 Квітня 2024 16:53
У рамках Меморандуму про співпрацю, укладеного між ДКП «Луцьктепло» та USAID, Луцьк отримав другу когенераційну установку для забезпечення електроенергією однієї з котелень підприємства.

Про це інформує ДКП «Луцьктепло».

Меморандумом про співпрацю ДКП «Луцьктепло» та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) передбачено передачу підприємству двох когенераційних газових установок (КГУ) для забезпечення електроенергією власних потреб двох квартальних котелень.

Перша із установок була введена в експлуатацію на початку року, повністю забезпечуючи електроенергією на власні потреби одну із найбільших котелень Луцька.

«Отримання таких установок для нашого підприємства є дуже актуальним рішенням, адже дозволяє зменшувати витрати на електроенергію і ставати менш залежним від енергоносіїв. Очікується, що впродовж опалювального сезону ця установка даватиме близько 3 млн грн економії. Тож поряд із тим, що підприємство безкоштовно отримало ці дві установки вартістю близько 40 млн грн від USAID ПЕБ, – це неабияка підтримка, яка також дозволить фінансово оздоровити підприємство. Надзвичайно вдячні за це американському народу», – наголосив міський голова Ігор Поліщук.

До слова, економічна ефективність від роботи першої КГУ в березні 2024 року склала майже 800 тис грн. Очікується, що впродовж опалювального сезону установка економитиме для підприємства 4,4 млн грн.

Читати ще: У Луцьку розпочалися роботи із реконструкції колектора на Карпенка-Карого

Як зазначає директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, влаштування нині отриманої другої когенераційної установки розпочнеться найближчим часом.

«Підприємство готується до початку будівельно-монтажних робіт на об’єкті, і вже наступного місяця буде оголошено тендер на їхнє проведення».

Блочно-модульна когенераційна установка (КГУ) контейнерного виконання типу Flexi 350 є комплектним обладнанням для комбінованого виробництва електричної та теплової енергії шляхом спалювання природного газу.

Підбір обладнання здійснювався, виходячи з власних потреб котельні в електроенергії. Тобто, робота когенераційної установки дозволить відмовитися від споживання електрики із зовнішньої мережі та вберегти споживачів котельні від відсутності тепла і гарячої води на випадок перебоїв чи довготривалих аварійних відключень електропостачання. Більше того, вироблена установкою теплова енергія передаватиметься в загальну теплову мережу, щоб в подальшому забезпечити комфорт в 45 житлових будинках та 7 об’єктах соціальної сфери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus