USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89
Запитай юриста
[3 Вересня 2015 18:33] Наташа++: Добрий день! Скажіть, будь ласка, якщо я правильно розумію, коли на підприємство прийшла позапланова перевірка то в ч1. ст81 ПКУ визначені єдині можливі підстави недопуску такої перевірки, так? Якщо ж платник податку відмовляє в допуску до перевірки то складається акт, який засвідчує факт відмови.

Я не зовсім розумію, хто має складати цей акт (платник податку чи посадові особи контролюючого органу). Де можна знайти приклад/вимоги до такого акту?
Якщо ж все таки перевірку не допустили, то які можуть бути наступні дії для відміни чи затримки процесу перевірки? Де це закріплено в законах?
Відповідь юриста:
У такому разі податківці складають акт про недопуск до перевірки. Платник може тільки попросити про перенесення строків, у зв'язку, наприклад, із відсутністю посадових осіб.

При цьому чинним законодавством передбачено обов’язок платників податків не перешкоджати законній діяльності посадових осіб контролюючих органів під час виконання ними службових обов‘язків, а також виконувати законні вимоги таких посадових осіб (пп. 16.1.9 п. 16.1 ст. 16 ПКУ).

Тому, у разі недопуску контролюючих органів до перевірки, вони не в змозі реалізувати своє право на її проведення та виконати закріпленні за ними завдання щодо здійснення контролю за додержанням норм чинного законодавства. У зв’язку з чим передбачено заходи відповідальності, зокрема, адміністративний арешт активів суб‘єкта господарювання (пп. 94.2.3 п. 94.2 ст. 94 ПКУ).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus