USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.90
Запитай юриста
[23 Квітня 2015 20:52] kodra: Доброго дня! Розтлумачте, будь ласка, таку ситуацію. Померла тітка, спадкоємцями є 4 її дітей, які разом з нею були прописані в квартирі, але на момент її смерті і взагалі довгий час з нею не проживали.
У власності тітки був будинок, який раніше належав моєму дідусю, квартира їй не належала (у власності однієї с дочок). Протягом 6 місяців заяву на спадщину ніхто із дітей тітки не подав і тепер фактично вони вважаються такими, що прийняли її, але будинок дідуся їм не потрібен, тому вони і не хотіли морочити собі голову з оформленням спадщини і не хочуть оформляти право власності (так як не бажають витрачати гроші). Моя мама, рідна сестра тітки, хотіла б оформити на себе право власності на цей будинок дідуся (друга черга спадкоємців).

Всі стороні, всі 4 дітей тітки, згодні вирішити це питання полюбовно, просто ми не знаємо, як це правильно зробити юридично. Якщо вони з нею не проживали, чи можна взяти в селищній раді (де ще і які документи треба брати?) довідку про те, що вони прописані, але не проживали постійно зі спадкодавцем? Чи буде така довідка підставою для визнання їх такими, що не прийняли спадщину? Може, вони маюсь написати якісь заяви про те, що дійно не проживали з матір'ю на момент її смерті? Чи треба звертатися до суду?
Відповідь юриста:
Доброго дня!Можливо відразу переоформити будинок покійної тітки на Вашу мати.Для цього потрібно щоб вона подала до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини (при цьому, оскільки строк на подання заяви про прийняття спадщини пропущено, треба отримати на це письмову згоду інших спадкоємців, в даному випадку дітей тітки – ч. 2 ст. 1272 Цивільного кодексу України). А дити тітки , в свою чергу, у відповідності до ч. 2 ст. 1274 Цивільного кодексу України, треба відмовиться від своєї частки у спадковому майні на користь Вашої матері (за умови погодження нотаріусом поновлення строку на таку відмову).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus