USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Захисники перегруповуються та тримають фронт, найгарячіше на Времівському напрямку: ситуація на лінії зіткнення

15 Травня 2024 13:09
Розпочалася вісімсот дванадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Сили оборони продовжують стримувати ворога по всій лінії фронту. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей обстановка суттєвих змін не зазнала, змін у положенні військ не відбулося.

На сході України, на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Торецькому, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках з початку доби противник провів 23 атаки на позиції наших військ, з них 19 ще тривають.

На Харківському напрямку противник активних дій з початку доби не проводив, намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування. Українські підрозділи за допомогою засобів розвідки здійснюють виявлення окремих груп ворога, місця розгортання його артилерійських засобів та завдають вогневого ураження з метою недопущення накопичення ворожих сил і засобів у північній частині Вовчанська. Крім того, наші підрозділи продовжують прочісування міської забудови, під вогневим контролем української артилерії та безпілотних систем місця зосередження живої сили і техніки російських окупантів та можливі місця обладнання ворожих позицій.

Загалом з початку наступальних дій ворога на Харківському напрямку втрати у живій силі російських окупантів становлять 615 вбитими та пораненими, знищено або пошкоджено 98 одиниць озброєння та військової техніки.

На Куп’янському напрямку підрозділи наших військ відбили одну атаку противника, продовжують вести вісім бойових зіткнень на напрямках Лиман Перший – Синьківка, Куземівка – Стельмахівка, Крохмальне – Берестове, Котлярівка – Піщане, Кармазинівка – Новоєгорівка. Втрат наших позицій не допущено.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили одну атаку противника на напрямку Червонопопівка – Новосадове, противник успіху не мав.

На Сіверському напрямку наші війська стримують п'ять атак російських окупантів на напрямках Веселе – Роздолівка, Берестове – Спірне, Миколаївка – Спірне, Яковлівка – Роздолівка, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку підрозділи Сил оборони здійснюють заходи з покращення тактичного положення на окремих ділянках. Бойові дії тривають, ситуація контрольована.

Читати ще: За добу окупанти втратили понад півтори тисячі солдатів, – Генштаб

На Торецькому напрямку підрозділи наших військ відбивають одну атаку противника на напрямку Зайцеве – Курдюмівка, втрат позицій не допущено.

На Покровському напрямку українські оборонці відбили дві атаки противника на напрямку Очеретине – Новоолександрівка, одне бойове зіткнення триває на напрямку Соловйове – Сокіл, ще одну атаку окупантів наші воїни відбивають на напрямку Семенівка – Новоселівка Перша. На одній з ділянок під час атаки противника наші захисники знищили ворожий танк та дві БМП. Сили оборони покращили тут тактичне положення. На іншій ділянці внаслідок інтенсивного вогневого впливу противника українські воїни проводять перегрупування.

На Курахівському напрямку наші війська відбивають одну атаку противника в напрямку Славне – Новомихайлівка. Наразі втрат позицій не допущено, ситуація контрольована, бої тривають. Силами окремих підрозділів українські захисники здійснювали заходи з покращення тактичного положення, мали успіх.

Від початку поточної доби російський агресор найактивніший на Времівському напрямку. Тут підрозділи Сил оборони відбили вісім та продовжують стримувати ще дві атаки противника на напрямках Микільське – Костянтинівка, Солодке – Костянтинівка, Завітне Бажання – Старомайорське, Володине – Старомайорське. Втрат наших позицій не допущено, бої тривають.

На Оріхівському напрямку українські захисники відбили три атаки противника на напрямку Новопрокопівка – Роботине, російські окупанти успіху не мали.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Загалом з початку доби відбулося 41 бойове зіткнення. Противник завдав одного авіаційного удару з використанням КАБів та 17 ударів дронами-камікадзе, здійснив понад 470 обстрілів позицій наших військ.

З початку доби знищено майже 260 окупантів, 76 одиниць озброєння і військової техніки, наші підрозділи уразили два ворожі пункти зберігання боєприпасів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus