USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

«Укрпошта» продаватиме на аукціоні посилки, які не забрали протягом шести місяців

11 Травня 2024 15:18
«Укрпошта» буде продавати на аукціонах посилки, які не були затребувані протягом шести місяців. Початкова ціна становитиме 10 гривень.

Про це повідомляє пресслужба «Укрпошти».

Як пояснили, компанія впроваджує міжнародні практики щодо поводження з посилками, які були незатребувані та через це невручені протягом шести місяців.

Посилки будуть виставляти на продаж у межах аукціонів на майданчику Prozorro.Sale. Такий підхід є популярним серед міжнародних поштових операторів і логістичних компаній, як-от Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail та багатьох інших.

Читати ще: «Рускій воєнний флот – до дна!»: у Луцьку погасили нову марку

«Укрпошта» відправляє посилки назад відправнику у випадку, якщо отримувач не забрав їх протягом двох тижнів. Однак якщо відправник протягом двох тижнів також не забирає посилку – вона поступає на спеціально облаштований склад, де зберігається пів року. В цей час і відправник, і отримувач мають право за заявою отримати посилку.

У випадку, якщо цього не відбулось, то посилка може бути продана на аукціоні. Таким чином компанія отримає можливість компенсувати кошти, які вона витратила на логістику та зберігання поштових відправлень протягом цього періоду.

Початкова ціна за кожну незатребувану посилку становить десять гривень. Посилки об’єднані в палети, які містять до 100 одиниць, і продаються як один лот.

Лоти будуть формувати рандомно, а всі посилки продаватимуться нерозпакованими із видаленням адресної інформації.

«Ані компанія, ані потенційні покупці до оголошення результатів аукціону не знатимуть, що вони містять. Для усунення можливості корупційної складової щодо формування лотів працівники компанії не можуть брати участь в аукціонах», – сказано у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хай правду кажуть Показати IP 11 Травня 2024 17:02
Ообисто мала прикол із Укрпоштою, товар по наявній ТТН пропав із поля зору через перевірку на сайті про місцезнаходження посилки. Орієнтовно через місяць з"явився аболютно в іншій області, в яку не відправляла де і лежить до сих пір. Укрпошта виставила рахунок за зберігання, якщо я захочу цей товар повернути собі замість вибачень про власну некомпетентнсть. Тепер виявляється ці злодії, котрі вкрали мій товар його продадуть і прибуток заберуть собі. І таких випадків тисячі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus