USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

У США 106-річний чоловік стрибнув з парашутом і побив світовий рекорд

14 Травня 2024 06:14
106-річний американець став найстарішою людиною у світі, яка здійснила тандемний стрибок з парашутом. Альфред «Ел» Блашке стрибнув з літака на висоті 2,7 тисяч метрів разом з губернатором Техасу.

Про це повідомляє Українська правда. Життя.

«Якщо ви думаєте, що не можете, ви просто недооцінюєте себе. Ми всі можемо більше, ніж нам здається. Потрібно просто прийняти рішення спробувати», – прокоментував свій подвиг житель Техасу.

Альфред вперше встановив цей рекорд понад три роки тому у віці 103 років, а нині – побив його.

Він також перевершив 104-річну американку Дороті Хоффнер, яка неофіційно стала найстарішою парашутисткою в тандемі у жовтні минулого року. За 8 днів після стрибка жінка померла уві сні, не дочекавшись офіційного підтвердження рекорду, пише The Guardian.

Альфред здійснив стрибок невдовзі після Дороті – у листопаді 2023 року, але Книга рекордів Гіннеса оголосила його рекордсменом тільки зараз.

Наразі чоловіку вже виповнилось 107 років.

Читати ще: Англієць Джон Тіннісвуд став найстарішим чоловіком планети

Альфред «Ел» Блашке з юності цікавився авіацією та працював у цій галузі. Він виготовляв частини літаків під час Другої світової війни і аж до виходу на пенсію в 1982 році.

За своє життя Альфред тричі стрибав з парашутом у тандемі. У 2020 році він вирішив відсвяткувати так випуск онука з коледжу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus