USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

У Луцьку запрошують на зустріч з письменником і військовослужбовцем Анатолієм Дністровим

13 Травня 2024 08:27
У Луцьку відбудеться зустріч-презентація з письменником, художником, членом Українського ПЕН та військовослужбовцем Анатолієм Дністровим. Автор презентує трилогію: «Сіра пейна», «Привиди» та «Перший кий Будича».

Подія відбудеться 25 травня о 15:00 у просторі «Мистецький» (Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки, Шопена, 11).

Організовує захід команда «Фронтери», стратегічний партнер зустрічі – платформа «Алгоритм Дій». Трилогія вийшла у видавництві «Віхола».

Вхід – вільний, але потрібна обов’язкова попередня реєстрація.

Модеруватиме зустріч книжкова блогерка і координаторка проєктів «Фронтери» Анна Єкименко-Поліщук.

«Це буде розмова про мистецтво, міста та зміну людей і поглядів. Ми поговоримо про різні покоління у провінційній культурі та трішки про війну», – анонсують організатори.


Про трилогію

Три книги автора поєднує вигадане подільське містечко Будич. Крізь призму життя одного міста автор дає нам привід для розлогих філософських роздумів про трансформацію українського соціуму.

«Сіра пейна» – перша книга з трилогії, що розповідає про життя провінційної богеми, у «Привидах» йдеться про молодих поетів та зміну міст і людей. Завершує трилогію збірка оповідань «Перший кий Будича», яка відкриває читачеві ретроспективу містечка.

Про автора

Анатолій Дністровий – справжнє ім'я Анатолій Астаф'єв – український прозаїк, поет, есеїст, художник. Лауреат літературних премій. Член Українського ПЕН-клубу.

У різні роки викладав в університетах, працював у журналі «Український тиждень» (керівник спецпроєктів, редактор відділу культури). З 2011 року – директор з піару видавництва «Грані-Т».

Читати ще: «Занадто багато слів у цьому світі. Так мало вчинків!»: у Луцьку презентували другу посмертну книгу солдата – Героя України. Фото

Працює на межі контркультури та міської прози з виразною соціальною та психологічною складовою. Останнім романам притаманна посилена есеїстичність. Дністровий став відомим широкому загалу читачів передусім своєю молодіжною трилогією – романами «Місто уповільненої дії» (2003), «Пацики» (2005), «Тибет на восьмому поверсі» (2023). Іншими складовими творчості є поетичний доробок і чималий корпус есеїстики.

Перекладає з німецької, чеської, польської, білоруської мов (Георг Тракль, Йозеф Вайнгебер, Пауль Целан, Готфрід Бенн, Гергард Фріч, Вітезслав Незвал, Алесь Рязанов). Окремі поетичні твори Дністрового перекладали англійською, німецькою, вірменською, білоруською мовами.

У 2013 році дебютував як художник, спершу викладаючи на своїй сторінці у Facebook фотографії картин, а згодом роблячи персональні виставки. На платформі YouTube має персональний канал «Анатолій Дністровий».

У травні 2022 року долучився до Сил оборони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus