USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

СБУ викрила у Києві соратників Медведчука, які розвивали його московський проєкт «Другая Украина»

15 Травня 2024 14:48
Служба безпеки України викрила у Києві підпільний осередок прокремлівського політпроєкту Другая Украина, який у Росії очолює Віктор Медведчук. Двом затриманим фігурантам повідомили про підозру у держзраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу), повідомляє СБУ у середу, 15 травня.

Зазначається, що над «проєктом» в Україні працювала агентурна група, учасники якої поширювали замовний відеоконтент, дискредитували Сили оборони і закликали українців скласти зброю і здатися окупантам.

Вони облаштували підпільну студію для виготовлення контенту у власному помешканні на Київщині, а готові ролики пересилали на погодження куратору з Росії – колишньому ведучому на каналах Медведчука Денису Жарких. Наразі він є директором організації Другая Украина у Москві.

Читати ще: У Сербії зареєстрували філію російської організації «Другая Украина». Її створив Медведчук

Створені відео розміщували у соцмережах та на YouTube. Учасники групи, за даними СБУ, отримували за це гроші, які їм передавав близький родич Жарких.

СБУ вилучила під час обшуків комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь РФ. Їм загрожує довічне позбавлення волі. Також заочну підозру отримав куратор групи Денис Жарких, додали у СБУ.

Читати ще: Арештована 92-метрова яхта Медведчука перейшла під український прапор

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus