USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Путін знайшов заміну Шойгу

12 Травня 2024 23:07
Російський правитель Володимир Путін пропонує призначити першого віцепрем'єра Андрія Білоусова міністром оборони замість Сергія Шойгу, який обіймав цю посаду з 2012 року.

Про це пише УП з посиланням на Раду Федерації РФ та РИА Новости.

Водночас Путін призначив Шойгу секретарем Радбезу РФ, а попереднього секретаря Миколу Патрушева звільнив «у зв'язку з переходом на іншу роботу».

Прессекретар російського правителя Дмитро Пєсков заявив, що Путін ухвалив рішення, щоб міноборони РФ очолила цивільна людина, тому що «відомство має бути відкритим для інновацій і передових ідей».

При цьому Шойгу, за словами Пєскова, буде курирувати роботу Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Росії, щоб вписати економіку силового блоку в економіку країни.

Читати ще: Путін склав присягу та заявив, що він президент Росії

Андрію Білоусову 65 років. У 2012-13 роках він обіймав посаду міністра економічного розвитку РФ, з 2013 до 2020-го був помічником президента, а з січня 2020 року – першим заступником голови уряду.

Білоусов із 2022 року перебуває під персональними санкціями України як чиновник високого рангу і член найближчого оточення Путіна через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, під персональними санкціями Євросоюзу за заклик до російських олігархів продовжити співпрацю з підсанкційними російськими банками та підтримку окупації Криму, у санкційному списку США проти фінансового сектору Росії. Також занесений до санкційних списків Японії, Канади, Великої Британії та Австралії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus