USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

Луцький міський молодіжний центр організовує військові вишколи для молоді

16 Травня 2023 22:45
«Навчився сам – навчи інших»: ось головне гасло вишколів, на яких молодь не просто навчається захищати країну, а й передає знання та навички іншим охочим. Головним інструктором є американський піхотинець на позивний Лезо, йому допомагають студенти ВНУ.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Заняття тривають кілька разів в тиждень, стати учасником вишколу може будь-хто охочий, хто досягнув 14-річного віку. Практичні тренування включають різні дисципліни військової підготовки.

Відпрацювання навичок із переправи канатом, поводження зі зброєю, домедична допомога в умовах воєнних дій, маскування в природних умовах та виживання в лісі. Ці дисципліни не тільки розвивають фізичну витривалість і міцність, але й сприяють формуванню навичок, необхідних для військової служби.
Читати ще: Стрільба й тактична медицина: на Волині майже 200 студентів долучилися до вишколу

Аби поглибити та закріпити знання, отримані на вишколах, було проведено цикл навчально-польових зборів, де молодь отримала теоретичну, практичну, фізичну та психологічну підготовку. На зборах формується та удосконалюється життєво важливий набір знань, вмінь та навичок, що допоможуть молоді проявити себе як відповідальних та патріотичних громадян.
Загалом навчання тривали у кілька циклів: в одні дні навчалися учасники із закладів загальної середньої освіти, а в інші – студенти закладів фахової передвищої освіти Луцької МТГ.
Заняття проводили з метою підвищення військової підготовки та національно-патріотичного виховання. Загалом у заході взяли участь близько 1000 хлопців та дівчат.
Читати ще: Ковельчани пройшли одноденний військовий вишкіл від інструкторів «Тернового Поля». Фото

Інструкторами навчально-польових зборів виступив Луцький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки та Луцький міський молодіжний центр.
Такі заходи надзвичайно важливі у час війни для юнаків і дівчат, щоб удосконалити їхні знання, уміння і навички, готовність до військової служби та захисту Батьківщини. Учасники польових зборів та вишколів відзначили, що отримали великий досвід і багато нових знань про військову підготовку. Вони висловили вдячність інструкторам за плідну роботу та можливість взяти участь в такому захопливому навчанні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus