USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

Для відновлення рухових функцій: у ковельській лікарні встановили реабілітаційний робот-тренажер

15 Травня 2024 22:11
У стаціонарному реабілітаційному відділенні Ковельської центральної районної лікарні встановили нову сучасну систему Luna EMG від компанії EGZOTech (Польща). Придбання такого високотехнологічного обладнання є вкрай важливим саме зараз, коли переважна більшість пацієнтів відділення – військовослужбовці з наслідками важких поранень, контузій, ампутацій.

Про це інформують у фейсбуці Ковельського МТМО.

Luna EMG – це багатофункціональний реабілітаційний робот-тренажер, який використовується для відновлення рухових функцій верхніх та нижніх кінцівок, покращення нервово-м’язової координації, діапазону рухів і м’язової сили.

Його унікальність – поєднання активного, пасивного та роботизованого тренування з біологічним зворотнім зв’язком на основі електроміографії, навіть якщо візуально рух кінцівкою ще не є помітним.

Читати ще: «Запорука відновлення – щоденна праця»: реабілітація військових у Волинській обласній клінічній лікарні

Завдяки цьому підвищується кількість рухових здібностей, активується більше м’язів, ніж це можливо при ручному тренуванні. Особливо ефективна така реабілітація для хворих з:

наслідками травм головного та спинного мозку;

розсіяним склерозом;

спінальною м’язовою атрофією;

неврологічними розладами;

переломами кісток;

на ранніх стадіях відновлення після травм та ортопедичних операцій.

Клінічно слабким пацієнтам робот допомагає виконувати рухи за межами їхніх можливостей і швидше повернути втрачені функції.

Читати ще: Луцький медичний центр реабілітації учасників бойових дій – один із найпотужніших в Україні

За допомогою Luna EMG можна виконувати ізокінетичні, пропріоцептивні вправи, вправи з ваговим і пружним опором. Щоб заняття на тренажері не були рутинними, його можна запрограмувати на інтерактивні реабілітаційні ігри, які зацікавлять пацієнтів, особливо дітей.

Завдяки індивідуальним автоматизованим програмам система сама контролює процес терапії, генерує клінічні звіти та зберігає інформацію окремими файлами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus