USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

Військовозобов’язані не зможуть оновити дані у ЦНАПах, бо уряд не надав доступ до баз, – ЗМІ

16 Травня 2024 11:14
У ЦНАПів досі немає доступу до необхідних баз та систем для оновлення даних військовозобов’язаних. Його повинен був надати уряд.

Про це повідомляє Liga.net, посилаючись на співрозмовника в одній із місцевих адміністрацій Харківської області.

«Немає навіть технічної можливості брати участь у процесі», – заявило джерело видання.

Цю інформацію підтвердили також у Львівській ОВА. Там додали, що досі не було й навчань для працівників, як саме працювати з цими системами у ЦНАПі.

В адміністрації сподіваються, що до 17 травня будуть прийняті усі нормативно-правові документи, буде надано доступ і проведено тренування.

Читати ще: Ігнорування повістки: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК

Водночас нардепка та членкиня комітету з нацбезпеки та оборони Ірина Фріз наголосила, що підзаконні документи в цьому питанні – зона відповідальності саме уряду, а не Парламенту.

«Він же несе пряму відповідальність за організацію механізмів оновлення персональних даних громадянами протягом 60 днів і через ЦНАП, і через електронний кабінет», – додала Фріз.

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію стане чинним 18 травня, згідно з ним військовозобов’язані віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані трьома способами: або у ТЦК, або в електронному кабінеті, або у ЦНАПі.

Читати ще: Вилучення автівок, покарання ухилянтів та повістки по-новому: що змінює закон про мобілізацію
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коментатор Показати IP 16 Травня 2024 11:24
Добрий день! МИ з України!!!!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus