USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Зимне, Володимир, Низкиничі: волинський депутат вимагає розірвання договорів із МП

13 Липня 2023 15:48
На необхідність розірвання релігійних зав’язків із країною-агресоркою 13 липня на сесії Волинської обласної ради звернув увагу депутат Андрій Бокоч.

Він зазначив, що в облраді неодноразово озвучували потребу розірвати договори про оренду культових споруд із релігійними громадами московського патріархату.

«Духовенство МП стверджує, що нібито є незалежним від російської православної церкви, проте далі зомбує своїх прихильників в Україні, нав’язує ворожі наративи, провокує до агресії, підбурює громадян до непокори та негативно налаштовують щодо діяльності представників різних гілок влади в час широкомасштабної війни з агресором», – зазначив Андрій Бокоч.

Додав, що необхідно розпочати активну та результативну роботу з розірвання договорів оренди культових споруд, які орендують організації московського патріархату, зокрема комплексу Успенського собору у Володимирі, комплексу будівель Зимненського монастиря та комплексу будівель Низкиничівського монастиря.

«Це пам’ятки архітектури національного значення, світки нашого славетного історичного минулого, наша культурна спадщина. Це велика ганьба, що в їхніх стінах надалі господарюють представники релігійної структури, керівництво якої перебуває в росії», – зазначив Андрій Бокоч.

Він нагадав, що народний депутат Ігор Гузь нещодавно зібрав 46 підписів депутатів ВРУ для розгляду цього питання у Волинській області. Відразу відбулася перевірка, але нібито жодних порушень ніде виявлено не було.

«Скільки ми будемо терпіти московський патріархат на наших теренах», – зауважив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
можливо Показати IP 13 Липня 2023 16:29
вже пора щось дійсно корисне робити, а не смуту сіяти?
Клава Показати IP 13 Липня 2023 18:45
А чому депутат Бокоч не у війску і чому не на фронті ??? Чому він ухиляється від військової служби ??? Усі депутати Львівської облради отримали повістки, а на Волині ховаються за ряси священиків ... Не гоже. Обласний ТЦК і СП проспав це питання, завтра відпрацюємо це питання ...
Клавіатура до Клава Показати IP 15 Липня 2023 05:00
Якась цікава прихильниця московського патріархату) Судячи з тексту, буде проводитися ритуал, раз військомату не вірить
васько погуляйко Показати IP 13 Липня 2023 21:16
мАцква рулит!
Вадим Показати IP 13 Липня 2023 23:10
Депутат облради і той після нападу Росії 20014року побудував церкву і віддав в МП. Про що ще можна говорити...
Клавіатура Показати IP 15 Липня 2023 05:01
Судячи по коментарях в прихильників московського патріархату радикально багато вільного часу)
Волиняка Показати IP 15 Липня 2023 06:57
З таким би азартом взялися б за митників і лісову мафію....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus