USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

У Фінляндії 12-річний учень влаштував стрілянину в школі, вбивши однолітка

2 Квітня 2024 16:58
У Фінляндії в школі Viertola міста Вантаа, що впритул до столиці Гельсінкі, 12-річний учень влаштував стрілянину. Він застрелив однолітка й серйозно поранив ще двох хлопців.

Про це пише Helsingin Sanomat, передає Бабель.

Стрілянина трапилась зранку 2 квітня. Причини атаки невідомі. Стрільця затримали зі зброєю, яка належить його близькому родичу. Від отриманих травм один з учнів школи помер на місці.

Читати ще: У швейцарських Альпах загинуло троє лижників, їх накрила лавина

Поліція розслідує інцидент як вбивство та два замахи на вбивство. Жертвам і підозрюваному по 12 років – поліція припускає, що вони навчалися в одному класі. Вони фіни. Поки що поліція не знає, що стало причиною для нападу, і не має інших підозрюваних у стрілянині.

Оскільки нападнику не виповнилося 15 років, під вартою його не триматимуть і передадуть працівникам соцсфери.

У школі Viertola навчається близько 800 учнів і працює близько 90 людей персоналу. Вона має два навчальні корпуси – Liljatie і Jokiranta. Стрілянина сталась у другому (на схемі – із зеленим дахом).

Читати ще: В Ізраїлі – 4-денні акції протесту проти уряду Нетаньягу

Президент Фінляндії Александр Стубб сказав, що шокований тим, що сталося у Вантаа. Він висловив найглибші співчуття родині загиблого школяра і побажав сил для одужання постраждалим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus